Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Runeforsker modtager Dronning Margrethe II’s Videnskabspris

– Jeg håber, at opmærksomheden kan rette projektøren i retning af kulturarven, siger prisvinder.

Lisbeth M. Imer modtager Dronning Margrethe II’s Videnskabspris. Foto: Videnskabernes Selskab

Lisbeth M. Imer, museumsinspektør og seniorforsker på Nationalmuseet, modtager Dronning Margrethe II’s Videnskabspris.

Det oplyser Videnskabernes Selskab.

Lisbeth M. Imer får prisen for sin forskning i runer og andre ældre indskrifter med et spænd fra jernalderen til middelalderen med et omfang på hele Nordeuropa.

– Jeg er meget stolt og beæret over at være udvalgt til at modtage den fornemme pris. At jeg derudover skal have den overrakt af vores dronning, som i dén grad er velbevandret i landets kulturhistorie, og som hvert år yder en stor indsats for, at vi kan forske i og formidle kulturarven – det gør det til noget helt særligt for mig, lyder det fra Lisbeth M. Imer.

Videnskabernes Selskab oplyser, at valget blandt andet er faldet på Imer, fordi hun arbejder tværfagligt, da hun mener, at runeindskrifter bedst kan forstås i sammenhæng med andre skriftlige og arkæologiske kilder.

– Når man arbejder som forsker, er det lysten, der driver værket, og den bliver ikke mindre af, at man får sådan et skulderklap fra de fremmeste forskere i kongeriget. Desuden håber jeg, at opmærksomheden kan rette projektøren i retning af kulturarven som ressource, siger Lisbeth M. Imer.

Gennem sin karriere har Lisbeth M. Imer blandt andet modtaget forskningsbevillinger fra Kulturministeriets forskningspulje, Det Frie Forskningsråd, Kultur og Kommunikation, Krogagerfonden og Carlsbergfondet.

Dronningens Videnskabspris bliver normalt overrakt i april. På grund af den aktuelle coronapandemi bliver prisen i år uddelt onsdag 24. november 2021 af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II ved en ceremoni i Videnskabernes Selskab.

Om H.M. Dronning Margrethe II’s Videnskabspris

H.M. Dronning Margrethe II’s Videnskabspris gives én gang om året til en fremragende dansk forsker under 50 år, hvis forskning er inden for de videnskaber, som repræsenteres af Videnskabernes Selskab.

Prisen blev indstiftet af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab i 2015 i anledningen af Selskabets protektor H.M. Dronning Margrethe II’s 75-års fødselsdag.

Prismodtageren udpeges af præsidiet i Videnskabernes Selskab efter indstilling fra medlemmer af selskabet.

Tidligere prismodtagere er professor Anja Groth, professor Marie-Louise Nosch, professor Morten Heiberg, professor Bo Brummerstedt Iversen og professor Jens-Christian Svenning.
Med prisen følger et beløb på 100.000 kroner.

Kilde: Videnskabernes Selskab

Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes

Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.