På Københavns Universitet tjener de 20 højst lønnede medarbejdere over én million kroner om året.
Listen toppes af rektor Henrik C. Wegener, der ville have fået 1,8 mio. kroner udbetalt i løn og pension i 2017, hvis han havde været førstemand på universitetet hele året. Da han først satte sig i rektorstolen i marts, måtte han ”nøjes” med 1,4 mio. kroner. Rektor er derfor reelt KU’s bedst betalte ansatte, men en førende amerikansk stammecelleforsker, Steven Goldmand, kommer ind på en tæt andenplads med en årsløn på 1,754 mio. kroner. Det viser en aktindsigt, som Uniavisen.dk har søgt.
Til sammenligning går der (pr. 1. april 2018) 1,534 mio. kroner ind på statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) lønkonto årligt. Også sammenlignet med landets øvrige universitetsrektorer ligger Henrik C. Wegeners løn i den høje ende, da den gennemsnitlige årsløn for de otte rektorer var på 1,6 mio. kroner i 2017. Det fremgår af en søgning på hjemmesiden loenoverblik.dk, som Uniavisen.dk har foretaget.
Topforskere og 2/3 dekaner
Listen over de bedst lønnede på KU domineres af topforskere, og fire ud af universitets seks dekaner er også at finde på listen. Det gælder dekanerne for henholdsvis Det Sundhedsvidenskabelige, Det Samfundsvidenskabelige, Det Humanistiske og Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. Derudover er der dekanen på Jura og dekanen for Det Teologiske Fakultet, som altså ikke er blandt de 20 bedst lønnede på KU.
Med en årsløn på 1,62 mio. kroner indtager kræftforsker og direktør for Biotech Research & Innovation Centre (BRIC), Kristian Helin, tredjepladsen. På femtepladsen ligger professor og førende aldringsforsker Rudolph G. J. Westendorp med en årsløn på 1,58 mio. kroner. Og lønnen spillede en rolle, da professoren sammen med sin kone besluttede at flytte familien fra Nederlandene til Danmark.
Det fortæller han til Uniavisen.dk og tilføjer, at ”han er dybt overrasket over, at det åbenbart betyder, at han er en af de bedst lønnede på KU, men at professorer i medicin åbenbart tjener mere i Nederlandene end i Danmark”.
Ledelsen på KU har ikke ønsket at kommentere løntallene over for Uniavisen.dk.
De ti øverste på listen er følgende:
- Rektor Henrik Caspar Wegener
1.800.000 kr. (Han fik dog “kun” udbetalt 1.407.637 kr. i 2017, da han først blev ansat den 1. marts.) - Professor og Co-Director Steven Goldman
1.754.923 kr. - Direktør Kristian Helin
1.620.323 kr. - Tidl. Prorektor Thomas Bjørnholm
1.612.248 kr. - Professor Rudolf G. J. Westendorp
1.583.271 kr. - Professor og Executive Director Henrik Semb
1.580.791 kr. - Dekan John Renner Hansen, SCIENCE
1.553.632 kr. - Universitetsdirektør Jesper Olesen
1.546.827 kr. - Dekan Ulla Wewer, SUND
1.507.241 kr. - Dekan Ulf Riber Hedetoft, HUM
1.500.455 kr.
Se hele listen med alle 20 navne på Uniavisen.dk
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
