Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

SDU udpeger ny rektor

Beslutningen er truffet af en enstemmig bestyrelse.

Jens Ringsmose er ny rektor på Syddansk Universitet. Foto: SDU

Jens Ringsmose, dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, bliver rektor på Syddansk Universitet.

Det oplyser Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

– En af Jens Ringsmoses store kvaliteter er, at han i høj grad formår at kombinere et visionært syn på den fremtid, som universitetet står overfor med sit dybe kendskab til universitetet, udtaler bestyrelsesformand Niels Thorborg i pressemeddelelsen.

Han fortsætter:

– Med Jens Ringsmose i førersædet får SDU ikke blot en leder med analytisk kraft, men også en erfaren leder, der har blik for universitetets placering i vores region.

Fokus på forsvarspolitik

Forskningsmæssigt er Jens Ringsmose født og opfostret på det universitet, som han skal i spidsen for. Han er uddannet historiker, og han har forsket i forsvarspolitik.

– SDU er et regionalt forankret universitet, der leverer forskning og uddannelse på et højt internationalt niveau. Vi skal fortsat være enormt ambitiøse og kompromisløst stræbe efter allerhøjeste kvalitet, når vi uddanner, og når vi skaber ny viden. Det har været – og skal fortsat være – SDU’s adelsmærke, siger Jens Ringsmose i pressemeddelelsen.

– Jeg glæder mig til at arbejde stenhårdt for et fantastisk og stærkt universitet, som jeg altid har oplevet som mit akademiske hjem, fortsætter han.

Tidligere rektor skiftede til direktørstilling

I maj meddelte daværende SDU-rektor, Henrik Dam, at han ved udgangen af juli ville skifte til en stilling som direktør for Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

– Det har været et meget stort privilegium at stå i spidsen for SDU, hvor så mange dygtige og dedikerede medarbejdere og studerende har deres gang. Jeg har været glad for hver eneste arbejdsdag på SDU, og det bliver ikke uden vemod, at jeg forlader dette spændende og innovative sted. Samtidig glæder jeg mig til at åbne et nyt kapitel i mit arbejdsliv, lød det fra Henrik Dam.

Læs også: Henrik Dam forlader SDU

Henrik Dam kom til SDU i 2014 fra en stilling som dekan på Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet.

Syddansk Universitet oplyser, at Jens Ringsmose tiltræder sin nye stilling 1. november. Han afløser Ole Skøtt, der har været konstitueret rektor siden 1. august.

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.