Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Semper Ardens-bevilling til nyt forskningscenter

Carlsbergfondet bevilger 15 mio. kr. til nyt Semper Ardens-forskningsprojekt ved Aarhus BSS.

Det nye forskningscenter FIND (Firms and INdustry Dynamics) ved Aarhus BSS (Aarhus Universitet) skal forske i robotter, disruption og globlalisering. En bevilling fra Carlsbergfondet gør det muligt at drive centret i foreløbig seks år.

Nærmere bestemt skal det nye center forske i, hvad de konstante bevægelser og forandringer, der sker i markedsøkonomien som følge af globalisering og ny teknologi, betyder for det enkelte menneske, for virksomheder og samfundet som helhed.

– Med robotter, disruption og globalisering på dagsordenen hører vi nu toppolitikere og førende meningsdannere i markedsøkonomiske stormagter som USA og Storbritannien tale imod fri handel og for øget protektionisme. Vi vil gerne sikre, at diskussionen sker på baggrund af viden og ikke frygt, siger professor og leder af FIND, Philipp Schröder, Institut for Økonomi på Aarhus BSS i en pressemeddelelse.

Carlsbergfondets bestyrelsesformand, Flemming Besenbacher, er ikke i tvivl om, at det nye center vil bidrage til en væsentlig mere nuanceret debat om de udfordringer og muligheder, som Danmark og resten af verden står over.

– Vi må konstatere, at man visse steder ser med frygt og bekymring på nye teknologier og øget globalisering. Professor Philipp Schröder har formået at samle et stærkt nationalt og internationalt forskerteam, så jeg har store forhåbninger til FIND-projektet. Det har potentiale til at finde årsagssammenhænge og foreslå nye løsninger på nogle af de kommende års globale udfordringer relateret til indførelsen af nye teknologier. Det er vigtigt at basere debatten og argumenterne på viden og fakta og dermed imødegå fake news og usande påstande om de negative konsekvenser af disruption, siger Flemming Besenbacher i pressemeddelelsen.

Carlsbergfondet har bevilget 15 mio. kr. til FIND-projektet. Fondets “Semper Ardens-bevillinger” gives til førende, etablerede forskere inden for humaniora og samfundsvidenskab med en “Semper Ardens” – en passioneret, altid brændende – tilgang til forskningen. Aarhus BSS (Institut for Økonomi) finansierer projektet med 17 mio. kr..

Forsiden lige nu:


Kultiveret kød kan blive game changer for klimaet

For snart et årti siden kom det første forskningsgennembrud med celledyrket kød som klimabedrift og videnskabelig pendant til den konventionelle CO2-tunge kødindustri. Forskningen vinder nu frem herhjemme, men er udfordret af lovgivning, hemmelighedskræmmeri og kapital.


Seneste artikler:


Verdens vand skal demokratiseres

På verdens vanddag stiller Global Health Film Days og Grundfos Fonden skarpt på verdens vandproblemer – og løsninger.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.