Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

To unge forskere fra AAU og DTU hædres med produktionsforskningspris

Postdoc Mads Bejlegaard fra Aalborg Universitet og ph.d. Nikolaos Giannekas fra DTU er vindere af henholdsvis første- og andenpræmien af Otto Mønsteds Fonds MADE Award 2019.

De to unge forskere har som en del af forskningen i MADE og i tæt samarbejde med virksomheder udviklet avancerede, perspektivrige løsninger inden for henholdvis digitale forsyningskæder og sprøjtestøbningsområdet.

Prisen er et samarbejde mellem Otto Mønsteds Fond og MADE – Manufacturing Academy of Denmark.

Prisen er sponsoreret af Otto Mønsteds Fond og tildeles en ph.d. eller postdoc fra forskningen i MADE. Den sætter fokus på betydningen af industriel forskning og samarbejde mellem virksomheder og universiteter om at udvikle nye løsninger til den danske industri. Det gør den ved at hylde de ekstraordinære forskningsindsatser og -resultater fra MADE’s forskningsprojekter.

Mads Bejlegaard vinder førstepræmien og et rejselegat på 100.000 kr. Han har i MADE forsket inden for området intelligente forsyningskæder. I tæt samarbejde med Sjørring Maskinfabrik har han udviklet et avanceret, digitalt system, der kan håndtere kundespecifikke ordrer og derefter automatisk lave de nødvendige beregninger og tegninger til produktionen ved brug af en digital tvilling.

Nikolaos Giannekas vinder andenpræmien og et rejselegat på 50.000 kr. Han har i MADE forsket inden for området 3D-print og nye produktionsprocesser og har fra bunden udviklet, afprøvet og idriftsat et avanceret værktøj til kvalitetskontrol af sprøjtestøbningsprocesser og sprøjtestøbte mikrostrukturer.

MADE er en platform for anvendt forskning, udvikling og innovation i danske produktionsvirksomheder, lanceret i 2014. Vidensmotoren i MADE er forskningen, som sker i et samspil mellem deltagende virksomheder, universiteter og GTS-institutter.

Forsiden lige nu:

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.