Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Topforskning styrkes i ny aftale mellem DFF og schweiziske fond

Aftalen åbner op for, at forskere fra Danmark kan deltage i schweizisk forskningsprogram

Danmarks Frie Forskningsfond har netop udpeget 15 nye fagrådsmedlemmer. Foto: PR

Danmarks Frie Forskningsfond har indgået en attraktiv aftale med den schweiziske forskningsfond SNSF.

Begge forskningsnationer bidager til forskning i verdensklasse, som nu styrkes gennem den nye aftale, skriver Danmarks Frie Forskningsfond.

Aftalen åbner op for, at forskere fra Danmark kan deltage i SNSF’s program ’Project Funding’ gennem udbytterig forskning af høj kvalitet mellem en dansk og en schweizisk forsker.

Dansk-schweiziske forskningsgrupper kan benytte programmet og søge om midler til forskningsprojekter med emner og mål efter eget ønske, ligesom det allerede i dag er muligt for schweiziske forskere sammen med en dansk hovedansøger at deltage i Danmarks Frie Forskningsfonds programmer.

Samarbejdspartneren fra Danmark kan søge om dækning på op til 50 % af den samlede bevilling. Hovedansøger skal være fra det land, hvor projektet er indsendt.

Topforskning

Dansk forskning er i en international førerposition, når det kommer til gennemslagskraft af forskningen. Ligeledes ligger Schweiz i toppen, når det drejer sig om, hvor meget forskere publicerer og citeres. 

Aftalen skal styrke forskningsrelationer og samarbejde mellem de to forskningsnationer Schweiz og Danmark, som begge bidrager til forskning i verdensklasse.

Deadline for ansøgning ved SNSF er den 1. april og 1. oktober, oplyser DFF.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.