Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Topforskning styrkes i ny aftale mellem DFF og schweiziske fond

Aftalen åbner op for, at forskere fra Danmark kan deltage i schweizisk forskningsprogram

Danmarks Frie Forskningsfond har indgået en attraktiv aftale med den schweiziske forskningsfond SNSF.

Begge forskningsnationer bidager til forskning i verdensklasse, som nu styrkes gennem den nye aftale, skriver Danmarks Frie Forskningsfond.

Aftalen åbner op for, at forskere fra Danmark kan deltage i SNSF’s program ’Project Funding’ gennem udbytterig forskning af høj kvalitet mellem en dansk og en schweizisk forsker.

Dansk-schweiziske forskningsgrupper kan benytte programmet og søge om midler til forskningsprojekter med emner og mål efter eget ønske, ligesom det allerede i dag er muligt for schweiziske forskere sammen med en dansk hovedansøger at deltage i Danmarks Frie Forskningsfonds programmer.

Samarbejdspartneren fra Danmark kan søge om dækning på op til 50 % af den samlede bevilling. Hovedansøger skal være fra det land, hvor projektet er indsendt.

Topforskning

Dansk forskning er i en international førerposition, når det kommer til gennemslagskraft af forskningen. Ligeledes ligger Schweiz i toppen, når det drejer sig om, hvor meget forskere publicerer og citeres. 

Aftalen skal styrke forskningsrelationer og samarbejde mellem de to forskningsnationer Schweiz og Danmark, som begge bidrager til forskning i verdensklasse.

Deadline for ansøgning ved SNSF er den 1. april og 1. oktober, oplyser DFF.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.