Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Mary og minister hædrer topforskere

Årets EliteForsk-prisuddeling gav applaus til tværfaglighed og hyldede fem forskeres gennembrud. Her er en tour de chambre i priserne.

Fælles for de fem prismodtagere er, at de alle er ”yngre forskere”, som prisen forudsætter. Foto: Søren Kjeldgaard.

Mandag faldt der hædersregn fra den grå himmel over Skuespillerhuset i København. Anerkendelse og millioner skyllede ned over fem yngre topforskere, der gennem deres forskning har udvidet og udfordret vores viden om hvad, vi troede var muligt for at løse globale udfordringer.

Sådan lød begrundelsen for den royal overrækkelse af den prestigefyldte EliteForsk-pris til "yngre" forskere. Danmarks egen førstedame H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) overrakte prisen.

Det var den 17. i rækken af EliteForsk-prisuddelinger, som hylder "yngre" forskere, der brillerer på to måder: De trumfer både med banebrydende forskning i international særklasse, men stråler også som rollemodeller for studerende og yngre forskere.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: