politik

Dele af Uddannelses- og Forskningsministeriet skal udflyttes

I alt bliver 92 årsværk flyttet til Aarhus og Svendborg

Af - 17. januar 2018

En række arbejdspladser i Uddannelses- og Forskningsministeriet flytter til Svendborg og Aarhus som led i regeringens beslutning om at udflytte statslige arbejdspladser, der skriver ministeriet selv i en pressemeddelelsen

Samlet set er det om omkring 92 årsværk der bliver flyttet fra København. Helt konkret betyder det at to kontorer flytter til Svendborg:

  • Kontoret for Internationale Uddannelsesprogrammer i Styrelsen for Forskning og Uddannelse .
  • Bevillingsenheden i kontoret for Administration og Tilskudsøkonomi i Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte

Derudover er det planen at flytte Innovationsfonden til Aarhus.

Samlet set betyder det at stort set lige mange årsværk flyttes til Aarhus og Svendborg – 46 hvert sted

Det er, ifølge pressemeddelsen, ambitionen at Internationale Uddannelsesprogrammer, Bevillingsenheden og Innovationsfonden fortsat vil være en integreret del af Uddannelses- og Forskningsministeriets arbejde.

Samtidig  er det ambitionen at Innovationsfondens flytning til Aarhus skal styrke det forskningsbaserede faglige miljø i Midtjylland.

Det er endnu ikke fastlagt hvordan det videre forløb i udflytningen bliver. De konkrete planer bliver meldt ud, når de er på plads.

Tags:

samfund

Boris Johnson vil lokke de dygtigste forskere til Storbritannien

I kølvandet på Brexit vil den britiske premiereminister forsøge at lokke de dygtigste forskere til Storbritannien med nogle særlige visum-regler. Det kan være godt nyt for danske forskere, mener præsident i Videnskabernes Selskab, der dog har svært ved at se, hvordan det kan erstatte status quo