Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard

Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

Folketinget har besluttet, at Danmark langt om længe kan slutte sig til alle øvrige EU-lande i Det Europæiske Forsvarsagentur. Foto: iStock/guvendemir

Som konsekvens af Folketingets beslutning om at Danmark langt om længe kan slutte sig til alle øvrige EU-lande i Det Europæiske Forsvarsagentur, skal det kommende forsvarsforlig rumme en stor pose penge til forskning og teknologi.

Det vurderer IDA - fagforeningen for 148.000 medlemmer inden for it, teknik og naturvidenskab. 

Knap et år efter forsvarsforbeholdet blev afskaffet ved en folkeafstemning, har et bredt flertal i Folketinget vedtaget et beslutningsforslag, der grundlæggende baner vejen for, at Danmark som det sidste EU-land nu vil deltage i Det Europæiske Forsvarsagentur samt det såkaldte PESCO-samarbejde (Permanente Strukturerede Samarbejde):

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: