Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Mød Folketingets nye uddannelses- og forskningsordførere

Samtlige nye uddannelses- og forskningsordførere i Folketinget er endelig offentliggjort, og der er både ordførere i starten af deres politiske karriere og andre med lang parlamentarisk erfaring. Mød de nye uddannelses- og forskningsordførere her.

Peter Juel-Jensen (V) og Theresa Scavenius (ALT) er to af de nye uddannelses- og forskningsordførere i Folketinget. Foto: Marie Hald. Redigering: Ghita Nidam Møller.

Kort før jul fik Danmark endelig en ny regering. For første gang siden 1993 blev det en regering over midten, og det er første gang siden 1978 danner Venstre og Socialdemokratiet regering sammen.

En ny regering betyder nye ministre, og her blev Christina Egelund (Moderaterne) valgt som ny uddannelses- og forskningsminister.

Men samtidig med regeringsforhandlingerne knoklede partierne med at placere ordførerskaberne, og nu er samtlige uddannelses- og forskningsordførere i Folketinget fundet.

Der er både ret nye parlamentariske ansigter som fx Marlene Harpsøe (DD), Sofie Lippert (SF) og Theresa Scavenius (ALT), og ældre af slagsen som fx Peter Juel-Jensen (V) og Alex Ahrendtsen (DF).

Her kommer de nye uddannelses- og forskningsordførere i vilkårlig rækkefølge:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: