Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Politik

Ny aftale giver danske forskere bedre muligheder for at arbejde på ESS

ESS åbner i 2023 kun 60 km fra den danske grænse. Flere tusinde forskere skal arbejde der og forhåbentlig mange af dem danske. Derfor er der allerede nu indgået aftale mellem ESS og Styrelsen for Forskning og Uddannelse om rammerne for samarbejde. I følge en pressemedelelse går den blandt andet ud på at bane vejen for fælles ph.d.-studerende og delte stillinger mellem universiteterne og ESS samt udstationeret personale, som kan øge dansk involvering i driften af ESS.

Forsiden lige nu:

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven

En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.


Seneste artikler:

De åbnede dørene for både ligestilling og omstilling

FEMININ FORTROP. På hver sit felt har Lise Kingo og Connie Hedegaard været med til at sætte bæredygtighed på dagsordenen. Vi har benyttet 8. marts til en snak med dem og to andre kvindelige bæredygtighedsveteraner.


Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.