En glimrende og veludført undervisning er afgørende for de studerendes læring og nysgerrighed på studiet. Derfor skal den fremover anerkendes på samme højde som den fortræffelige forskning.
Sådan siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen om den nye undervisningspris.
– Det skal være mere prestigefyldt at være en god underviser. Vi har mange dygtige undervisere på de videregående uddannelser, og de fortjener en større anerkendelse, forklarer hun.
Udover at anerkende den fremragende underviser for sit arbejde, skal prisen også være med til at sætte fokus på den gode undervisning og altså inspirere andre undervisere til at følge det gode eksempel. Det samme gør sig gældende, når det kommer til at inddrage og motivere de studerende til at følge med i undervisningstimerne.
– Det er vigtigt med undervisere, der formår at engagere de studerende i undervisningen, så de får mere ud af det og forhåbentligt også får endnu mere lyst til studiet, siger Ane Halsboe-Jørgensen.
Sådan udvælges og indstilles kandidater til prisen
Hvordan de syv undervisere udvælges, afhænger af en række kriterier, der alle er med til at gøre undervisningen enestående. Underviserne skal eksempelvis have en evne til at forny sig, være gode til at give de studerende konstruktiv feedback og anvende ny teknologi i deres undervisningstimer.
Prismodtagerne fordeler sig på alle de videregående uddannelser, hvor der efter planen skal hædres to prismodtagere fra universiteterne, to prismodtagere fra professionshøjskolerne og en prismodtager fra erhvervsakademierne, de maritime uddannelsesinstitutioner og de kunstneriske uddannelsesinstitutionerne.
De undervisere, der fortjener at blive hyldet, skal indstilles af ledelsen i samarbejde med de studerende på de respektive uddannelsesinstitutioner. Herfra er det rektorkollegiet, der endeligt beslutter, hvem der skal indstilles til prisen.
Det skal pengene gå til
Hver af de syv priser er på 500.000 kr., hvor 200.000 kr. består af en personlig hæderspris, mens de 300.000 kr. skal være med til at understøtte et engagerende undervisningsmiljø og derfor bruges på aktiviteter, der er med til at udvikle undervisningen.
De første nationale undervisningspriser overrækkes fredag d. 27. marts 2020 ved en prisuddeling, hvor både faglighed og festlighed indgår i arrangementet.
Forsiden lige nu:

Rekordlavt studieoptag: De næste tre år afgør skæbnen for fordelingen af forskningsmidler
Fordelingen af tilskud for 0,77 milliarder kroner til landets universiteter bliver berørt af de store fald i optaget på videregående uddannelser. Der er dog tre år endnu til at sige hvor meget. Til da måde de ramte universiteter holde vejret.

PET har skruet markant op for indsatsen
Den stigende spionagetrussel mod dansk forskning udfordrer både PET og den danske forskningsverden. Derfor har PET skruet op for indsatsen på området, forklarer Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Nyt millionstyrket partnerskab sætter jagten ind på CO2-fangst
Men 201 millioner kroner og en lang række institutter, universiteter og virksomheder i ryggen skal det nye partnerskab INNO-CCUS for alvor sætte skub i den grønne mission om at fange, lagre og anvende CO2 for at nå de danske klimamål.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.