Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Politikerne har lyttet: Pengepulje skal sikre arbejdskraft til life science

Uddannelses- og Forskningsministeriet åbner pulje til udvikling af life science-uddannelser og kompetenceudvikling. Det er første svar på branchens opråb om politisk handling.

Nu bliver det muligt for uddannelsesinstitutionerne at søge penge til at udvikle aktiviteter på uddannelsesområdet. Foto: iStock/ipopba.

Giv os talent, giv os faglighed. Der er ikke nok kvalificerede rekrutter til at følge med life science-industriens galoperende vokseværk. Men universiteterne mangler støtte til at spytte flere kompetente og rustede kandidater ud.

Sådan har opråbet ekkoet i ét væk fra startups, fonde og universiteter med fingrene i life science-sektoren.

Eller som Lene Skole, CEO i Lundbeckfonden, og Christian Elling, Managing Partner i Lundbeckfonden BioCapital, har formuleret det til Science Report:

-Der er mange ting, som vi er nødt til at gentænke og udvikle, før vi med troværdighed kan kalde os en førende life science-nation. Vi har potentialet og muligheden. Men har vi også den politiske vilje?

Det er der nu. I hvert fald slår Uddannelses- og Forskningsministeriet hul på bylden og åbner en pulje til udvikling af life science-uddannelser. Puljen byder på op til fire millioner kroner i 2023 til forsøgs- og udviklingsprojekter (FoU) på de videregående uddannelsesinstitutioner, skriver ministeriet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: