Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Radikale Venstre vil afsætte 5 millioner kr. til kønsforskning

De 5 mio. skal bruges til at finde ud af, hvordan børn og unges trivsel sikres uanset køn

– Ligestilling er en grundlæggende dansk værdi. Vi hylder den, og vi tror på den. Men når vi bryster os af at være langt fremme i Danmark, overser vi, at vi slet ikke er i mål.

Sådan lyder det i Radikale Venstres nye ligestillingsudspil. De vil afsætte fem millioner kroner til kønsforskningen. Samtidig skal bedre viden om hvilken rolle digitale medier spiller i opretholdelsen og forandringen af kønsopfattelser sikres, ved at der operettes et nyt Center for Digital Sundhed.

– Hvis vi skal lykkes med at skabe en kulturændring, hvor vi kommer myter og stereotype forestillinger til livs, er vi nødt til at anerkende, at forskning bidrager med nødvendig og reel evidens for de ligestillingsproblemer, som vi har i Danmark, Radikale Venstres ligestillingsudspil.

Den 15. oktober lancerede Radikale Venstre et nyt ligestillingsudspil med overskriften ‘Mod til forandring. Ligestilling nu’ (https://www.radikale.dk/content/mod-til-forandring-ligestilling-nu). Partiet vil blandt andet afsætte fem millioner kr. til kønsforskningen. Pengene skal bruges til at finde kvalificerede svar på, hvordan børn og unges trivsel sikres uanset køn. Midlerne skal placeres hos et kønsforskningscenter ved et af landets universiteter.

Et af hovedmålene med bevillingen er at få belyst, hvordan køn og kønsopfattelser hænger sammen med trivsel. Forskningen skal tage afsæt i den viden vi allerede har om, at den kønsafhængige mistrivsel er forskellig. Og at den kommer til udtryk på forskellige tidspunkter i livet.

– Vi ønsker, at de opvoksende generationer skal have lige muligheder for at trives. Det kræver, at vi får substantiel og forskningsbaseret viden til at bygge vores løsninger på, hedder det i  Radikale Venstres ligestillingsudspil.

Center for Digital Sundhed

Radikale Venstre foreslår også et Center for Digital Sundhed, der skal rådgive om blandt andet køn og den rolle, de digitale medier har i at understøttelse og påvirke forskellige kønsopfattelser.

Siden valget i juni 2015 har Radikale Venstre hentet en hel del opbakning blandt vælgerne. Hvis der var valg i morgen, ville de løbe med 9,6 procent af stemmerne og dermed få hele 17 mandater i folketinget, viser en ny Megafon-måling (https://politiken.dk/indland/art6795537/Radikale-er-stormet-frem-siden-valget). Det er over en fordobling i forhold til sidste valg, hvor de fik 4,6 procent af stemmerne.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.