Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Kære kommende statsminister, her er fem ønsker fra forskningsverdenen

De sidste stemmer er talt. Mette Frederiksen er et godt bud på en kommende statsminister. Vi har samlet fem ønsker fra forskningsverdenen til hende, eller hvem der nu måtte ende med at stå i spidsen for landet.

Mette Frederiksen (S) trækker sig sejrrigt ud af valgkampen med det bedste valg i 20 år. Science Report står klar med forskningsverdens ønsker til den nye periode. Foto: Socialdemokratiet.

Infektionsepidemier, hedebølger, vindkraft, vilde ideer, fri data og ungt blod. Forskningsverden har i Science Reports seneste serie udstillet vores samfundsudfordringer og langet anbefalinger over bordet som en velkomstpakke til de nyvalgte kræfter på den politiske højborg.

Nu hviler ansvaret for at udføre den forskningspolitiske mission på Mette Frederiksens (S) skuldre og en endnu ukendt regeringsform, der kan gå både til venstre og højre. Uanset konstellationen er der nok at tage fat på med at hanke op i stagnerede visioner og forældede forskningsstrategier.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: