Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Nyt medie om dansk forskning

Science Report laver uafhængig journalistik om Danmarks vigtigste råstof og ser på tværs af det danske videns- og forskningsmiljø.

Forskning er det råstof, Danmark skal leve af i fremtiden. Sådan har det lydt igen og igen i de seneste mange år. Med Science Report er der kommet et medie, der går i dybden med området.

Ambitionen er at fortælle det vigtigste om det danske forskningsområde, så alle der er interesserede i forskning i Danmark får bedre overblik over, hvad der rører sig på tværs af institutioner og interessenter.

– Vi vil give plads til debatten om målet med dansk forskning, kvalificere diskussionen om, hvad der skal ske i fremtiden og ikke bare dække de mest opsigtsvækkende forskningsresultater, men også den forskning, som aldrig når ud til de etablerede medier, siger chefredaktør Tor Arnbjørn.

I Danmark bruges der hvert år over 60 milliarder kroner på forskning og udvikling. Med så mange penge involveret er der et væld af vigtige journalistiske historier, som p.t. ikke bliver fortalt, fordi de ikke passer ind i de eksisterende mediers format. Det er de historier, Science Report vil dække.

– Vores fokus er at producere artikler af høj journalistisk kvalitet, der sætter spot på trends og tendenser og fanger konsekvenserne af de skiftende politiske beslutninger, magtforholdene og interessekonflikter på området. Vi tror også, at både forskere og det omgivende samfund kan have glæde af, at forskerne træder mere frem i den offentlige debat og fortæller om deres forskning, siger Tor Arnbjørn.

Science Report udkommer løbende på www.sciencereport.dk og via sociale medier og udgiver et ugentligt nyhedsbrev med overblik og opdatering på det danske forskningsmiljø.

Bag Science Report står tidligere vært på P1-programmet Videnskabens Verden og mangeårig videnskabsjournalist Kristoffer Frøkjær og tidligere radio- og udviklingschef i DR, Tor Arnbjørn. Derudover er der tilknyttet en stab af freelance- og videnskabsjournalister, og der er indlæg og artikler af nøgleaktører på området. Foreløbig har bl.a. Anders Høeg Nissen, Tor Nørretranders og mange andre bidraget med artikler.

Science Report er støttet af Kulturstyrelsens Innovationspulje og udgives af Wingman Media.

For mere information kontakt chefredaktør Tor Arnbjørn – tor@sciencereport.dk tlf. 2094 2073