privat

Fonde og investorer bød sig til overfor forskere og iværksættere

Hvad kan forskere og iværksættere få ud af fonde og investorer? Det svarede pengemændene på ved DTU Science Park-arrangement

Af - 12. september

Normalt er det iværksættere, der står med svedige hænder og forbereder sig på at pitche deres ideer på to minutter foran investorer, fonde og rådgivere. Men på Fundingbasaren er det lige omvendt.

Fundingbasaren kørte for tredje gang, og i år var 18 fonde, investorer og rådgivere mødt op hos DTU Science Park for at pitche deres fundingsmuligheder over for mere end 250 interesserede. Blandt investorerne var Innovationsfonden, Vækstfonden, Novo Seeds, Jyske Bank og Nordic Eye.

– Vi vender tingene på hovedet, fordi der er et rigtig stort udbud af funding alene i Danmark, og det kan være svært for iværksætterne at danne sig et overblik over mulighederne. Mens virksomhederne har behov for funding til at udvikle deres produkter, har mange fonde svært ved at finde egnede ansøgere til deres penge. Det gør Fundingbasaren til et win-win-koncept, siger Lotte Bonfils Andersen, der er communication & relations manager i DTU Science Park.

Hun betragter Fundingbasaren som Danmarks største fundingevent og bider især mærke i, at interessen for tech-virksomheder og startups er steget på grund af mediernes og samfundets øgede fokus på iværksættersucceser.

Deltagerne fik også mulighed for at blive klogere på EU’s rammeprogram for forskning og innovation, Horizon 2020.

Lisa Jørgensen, der er specialkonsulent i Styrelsen for Forskning og Uddannelse, stillede op med et pitch, og hun har også tidligere deltaget i Fundingbasaran og fået mange nye relationer ud af det.

– Ofte oplever vi, at små og mellemstore virksomheder kan se Horizon 2020 som et stort og uoverskueligt setup, men med den rette vejledning kan virksomhederne få et godt overblik over deres muligheder i rammeprogrammet. Med vores deltagelse på Fundingbasaren håber vi at give nogle af de deltagende virksomheder lyst til at søge fondsmidlerne fra Horizon 2020, siger hun.

Tags:

debat

En stilethæl i en øm tå

Bibliotekschef og professor mener, at vi bør lære af Frankrigs tilgang til offentliggørelse af forskningen, hvis der skal gøres op med de magtfulde forlag

samfund

Flere humanister kommer i job

Siden 2010 er antallet af beskæftigede humanister steget med næsten 40 procent – men færre beskæftiger sig med forskning og udvikling