Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

939 forskere og akademiske medarbejdere opfordrer til boykot af israelske forskere

Universitetsansatte på tværs af norden, herunder 139 i Danmark, har skrevet under på en støtteerklæring, hvori de opfordrer de nordiske universiteter til at kræve våbenhvile og boykotte al samarbejde med israelske akademiske institutioner. Det puster til debatten om forskeres ret til at udtrykke sig i en særligt betændt debat.

Vi tilslutter os med denne erklæring akademikere verden over, der viser deres solidaritet med det palæstinensiske folk, skriver forskerne i deres støtterklæring til det palæstinensiske folk. Foto: IStock/Abdallah ElHajj

“Vi tilslutter os akademikere verden over, der erklærer deres solidaritet med det palæstinensiske folk. Vi kan ikke se stiltiende til, mens den israelske stat dræber tusindvis af civile palæstinensere.”

Sådan lyder underrubrikken i en erklæring trykt i Information onsdag underskrevet af 939 forskere og akademiske medarbejdere fra Norden. Heriblandt er 139 ansatte fra danske universiteter. 

Jeg må finde listen med underskriverne og notere navnene, for det betyder jo, vi ikke kan stole på deres forskning længere.

Alex Ahrendtsen, forskningsordfører for Dansk Folkeparti

Støtteerklæringen er et svar på et åbent brev fra Birzeit University.

Her har det palæstinensiske universitet sendt en opfordring til det akademiske verdenssamfund, der ifølge afsenderne af den nordiske støtteerklæring “kalder på vores akademiske pligt til at søge sandheden, tage afstand fra statsstøttet propaganda og holde de skyldige bag det igangværende folkedrab ansvarlige, inklusive dem, der støtter dem.”

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: