Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Århundreders humanistisk forskning kan ødelægges på en eftermiddag

Hvis regeringen omlægger kandidatuddannelserne, forsvinder den humanistiske faglighed og videnskab, som vi kender den i dag, mener professor Mikael Rothstein.

Mikael Rothstein, professor på SDU, mener at regeringens kandidatomlægninger bliver fatale for humanistisk forskning.

- Grænsen for nedskæringerne på humaniora er nået. Derfor foreslår jeg, at vi skal have en eliteuddannelse, der kan holde de humanistiske fag i live som videnskabsfag. For det kan de humanistiske uddannelser vi har i dag ikke.

Sådan lyder det fra Mikael Rothstein, lektor i religionshistorie på Syddansk Universitet og forskningsprofessor ved Museum Lolland Falster.

Udsagnet kommer som svar på regeringens planer om at omlægge op imod halvdelen af landets kandidatuddannelser til et-årige uddannelser.

Omlægningerne kommer især til at gå ud over humaniora, og det er en katastrofe, hvis det sker, mener han. For efter mange års nedskæringer er humanistiske uddannelser i dag endt som tyndbenede, overfladiske generalistuddannelser:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: