De årlige Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowships er netop blevet uddelt af Research Executive Agency, og i år gjorde Aarhus Universitet sig særligt bemærket.
De er blevet tildelt intet mindre end 23 stipendier, hvilket er det højest antal for universitet i de seneste fem år, og 13 mere end de fik sidste år.
Det betyder med andre ord, at Aarhus Universitet har tiltrukket i alt 23 nye internationale forskningstalenter, hvilket er formålet med Marie Skłodowska-Curie Fellowship-programmet.
To af dem skal starte på Institut for Kultur og Samfund hos professor Johanna Seibt, som det er lykkedes at skaffe to stipendier i den krævende ansøgningsproces.
– At vi fik tildelt to Marie Curie-projekter er en anerkendelse af vores forskning i både filosofisk logik og den interdisciplinære forskning i human-robot-interaction, og det vil give en særlig drivkraft til de to områder, siger Johanna Seibt til AU.dk, og fortsætter;
– Begge stipendier har været understøttet af en række kolleger ved afdeling for filosofi og forskningsenheden for Robophilosophy.
Stor succesrate hos Arts
De to-årige stipendier gives kun til forskere med en afsluttet ph.d.-grad, som ønsker at tilbringe en periode i udlandet – eller som eventuelt har lyst til at vende tilbage efter ophold i udlandet.
Det kræver stort engagement hos både forskeren ved universitet og den potentielle Marie Curie-stipendiat gennem hele ansøgningsprocessen, hvis de skal have succes.
Det har de i dén grad vist på Aarhus Universitets fakultet Arts, hvor seks af de internationale forskningstalenter er blevet rekrutteret til.
Det er de af supervisorer ved henholdsvis Institut for Kultur og Samfund og Institut for Kommunikation og Kultur.
2. Antje Rumberg: Reasoning about processes: a logico-philosophical investigation. (Johanna Seibt, filosofi/IKS)
3. Ricarda Stegmann: Contemporary Sufi spirituality of the middle classes – global forms and regional peculiarities. (Mark Sedgwick, arabisk/IKS)
4. Lavinia Cerioni: Origen on Gender. The feminine as an intellectual category in the works of Origen of Alexandria. (Anders-Christian Jacobsen, teologi/IKS)
5. Sarah Kerr: Culture, Heritage and Identities: Impacts of Climate Change in North West Europe. (Felix Riede, arkæologi/IKS)
6. Karolina Zawieska: Encouraging Culture of REsponsible RoboticS. (Johanna Seibt, filosofi/IKS).
Kilde: Aarhus Universitet
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.