Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

AU tiltrækker stort antal Marie Curie-stipendier

Det er universitetets højeste antal i fem år

Aarhus Universitet opretter nyt center, der skal forske i ulighed. Foto: Søren Kjeldgaard

De årlige Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowships er netop blevet uddelt af Research Executive Agency, og i år gjorde Aarhus Universitet sig særligt bemærket.

De er blevet tildelt intet mindre end 23 stipendier, hvilket er det højest antal for universitet i de seneste fem år, og 13 mere end de fik sidste år.

Det betyder med andre ord, at Aarhus Universitet har tiltrukket i alt 23 nye internationale forskningstalenter, hvilket er formålet med Marie Skłodowska-Curie Fellowship-programmet.

To af dem skal starte på Institut for Kultur og Samfund hos professor Johanna Seibt, som det er lykkedes at skaffe to stipendier i den krævende ansøgningsproces.

– At vi fik tildelt to Marie Curie-projekter er en anerkendelse af vores forskning i både filosofisk logik og den interdisciplinære forskning i human-robot-interaction, og det vil give en særlig drivkraft til de to områder, siger Johanna Seibt til AU.dk, og fortsætter;

– Begge stipendier har været understøttet af en række kolleger ved afdeling for filosofi og forskningsenheden for Robophilosophy.

Stor succesrate hos Arts
De to-årige stipendier gives kun til forskere med en afsluttet ph.d.-grad, som ønsker at tilbringe en periode i udlandet – eller som eventuelt har lyst til at vende tilbage efter ophold i udlandet.

Det kræver stort engagement hos både forskeren ved universitet og den potentielle Marie Curie-stipendiat gennem hele ansøgningsprocessen, hvis de skal have succes.

Det har de i dén grad vist på Aarhus Universitets fakultet Arts, hvor seks af de internationale forskningstalenter er blevet rekrutteret til.

Det er de af supervisorer ved henholdsvis Institut for Kultur og Samfund og Institut for Kommunikation og Kultur. 

De seks modtagere på Arts og deres projekter
1. Camilla Horslund: What makes the Danish sound system so difficult for non-native learners? (Henrik Jørgensen, nordisk/IKK)

2. Antje Rumberg: Reasoning about processes: a logico-philosophical investigation. (Johanna Seibt, filosofi/IKS)

3. Ricarda Stegmann: Contemporary Sufi spirituality of the middle classes – global forms and regional peculiarities. (Mark Sedgwick, arabisk/IKS)

4. Lavinia Cerioni: Origen on Gender. The feminine as an intellectual category in the works of Origen of Alexandria. (Anders-Christian Jacobsen, teologi/IKS)

5. Sarah Kerr: Culture, Heritage and Identities: Impacts of Climate Change in North West Europe. (Felix Riede, arkæologi/IKS)

6. Karolina Zawieska: Encouraging Culture of REsponsible RoboticS. (Johanna Seibt, filosofi/IKS).

Kilde: Aarhus Universitet

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.