Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

“Business angels” rykker ind på KU: Iværksætteri skal være nemt karrievalg

900 startups er født med hjælp fra Accelarace, som nu bliver en del af KU’s innovationscenter. Det skal skabe spinoffvirksomheder, patenter og tværfaglige partnerskaber.

Det nye innovationscenter KU Lighthouse på Københavns Universitets Nørre Campus er åbent for virksomheder, investorer og eksperter. Foto: KU.

Det er tid til at flette fingre med industrien. Forskere skal være iværksættere, og universitetet skal være deres rugekasse og match maker med erhvervslivet.

Derfor har Københavns Universitet slået hul på markante kulturændringer i sin nye innovationsstrategi og har netop landet en aftale med Accelerace, der er blandt Europas førende, når det kommer til at støtte startup-virksomheder baseret på dyb viden.

Det skal skabe mere lige forhold for forskere.

David Dreyer Lassen, prorektor, innovation og forskning, KU

Innovation skal kunne betale sig for forskere og være et lettilgængeligt tilvalg, hvor man ikke bekymrer sig om, at blive udkonkurreret af en, der har en artikel mere, forklarer David Dreyer Lassen, prorektor for innovation og forskning på Københavns Universitet. 

-Vil vi gerne fjerne de sten, der har været på vejen, siger han.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: