Danmark og USA har fredag under klimatopmødet ’Leaders Summit on Climate’ indgået et forskningssamarbejde om at udvikle løsninger til den grønne omstilling.
Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.
– Aftalen er et rigtigt godt eksempel på, hvordan løsninger på klimaudfordringerne ikke bare skal tænkes nationalt, men også på tværs af lande. Vi kan opnå klimaresultater ved at tænke forskning og innovative løsninger i et samarbejde med vigtige partnere som USA. USA er det land i verden, der investerer mest i forskning og teknologiudvikling, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i pressemeddelelsen.
Læs også: Sæt kryds i kalenderen – Sustain Awards vender tilbage
Ifølge ministeriet sætter aftalen en ramme om “konkrete forsknings-og innovationsprojekter samt pilot- og demonstrationsprojekter”.
Med aftalen har USA og Danmark forpligtet sig til at samarbejde om blandt andet grønne brændstoffer, energilagring eller anvendelse af CO2. Samtidig skal de to lande fremover udveksle både viden og erfaringer på tværs af institutioner og myndigheder. Det skal blandt ske gennem fælles workshops og seminarer.
I udvekslingen af viden særligt med det amerikanske Department of Energy kommer Innovationsfonden på banen.
Læs også: Novozymes-CEO ny formand for forskningstungt klimapartnerskab
– Et tæt internationalt samarbejde med en så stor spiller som USA kan løfte dansk klimaforskning og grøn innovation til nye højder. Det vil bidrage markant til, at vi – og resten af verden – får sat fart på den grønne omstilling, og at vi når de ambitiøse klimamålsætninger, siger direktør for Innovationsfonden, Anne-Marie Levy Rasmussen
Ifølge ministeriet vil Danmark og USA løbende aftale konkrete samarbejdsaktiviteter.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
