Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Danmark og USA vil samarbejde om grøn forskning

De to lande skal blandt andet samarbejde om grønne brændstoffer og energilagring.

Foto: Blue Planet Studio/iStock.

Danmark og USA har fredag under klimatopmødet ’Leaders Summit on Climate’ indgået et forskningssamarbejde om at udvikle løsninger til den grønne omstilling. 

Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse

– Aftalen er et rigtigt godt eksempel på, hvordan løsninger på klimaudfordringerne ikke bare skal tænkes nationalt, men også på tværs af lande. Vi kan opnå klimaresultater ved at tænke forskning og innovative løsninger i et samarbejde med vigtige partnere som USA. USA er det land i verden, der investerer mest i forskning og teknologiudvikling, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i pressemeddelelsen.

Læs også: Sæt kryds i kalenderen – Sustain Awards vender tilbage

Ifølge ministeriet sætter aftalen en ramme om “konkrete forsknings-og innovationsprojekter samt pilot- og demonstrationsprojekter”.

Med aftalen har USA og Danmark forpligtet sig til at samarbejde om blandt andet grønne brændstoffer, energilagring eller anvendelse af CO2. Samtidig skal de to lande fremover udveksle både viden og erfaringer på tværs af institutioner og myndigheder. Det skal blandt ske gennem fælles workshops og seminarer.

I udvekslingen af viden særligt med det amerikanske Department of Energy kommer Innovationsfonden på banen. 

Læs også: Novozymes-CEO ny formand for forskningstungt klimapartnerskab

– Et tæt internationalt samarbejde med en så stor spiller som USA kan løfte dansk klimaforskning og grøn innovation til nye højder. Det vil bidrage markant til, at vi – og resten af verden – får sat fart på den grønne omstilling, og at vi når de ambitiøse klimamålsætninger, siger direktør for Innovationsfonden, Anne-Marie Levy Rasmussen

Ifølge ministeriet vil Danmark og USA løbende aftale konkrete samarbejdsaktiviteter.

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.