Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Danmarkshistoriens største forskningsbevilling skaber 100 nye forskerjobs

I september modtog Novo Nordisk Fondens nye kvanteprogram Danmarkshistoriens største forskningsbevilling – men hvad skal midlerne helt konkret bruges til? Vi har interviewet Peter Krogstrup, lederen af det nye kvanteprogram.

Den store bevilling går bl.a. til oprettelsen af omkring 100 nye forskerstillinger, fortæller Peter Krogstrup, lederen af NNF's nye kvanteprogram. Foto: Morten Frølich/Science Report

- Jeg er ikke sikker, men jeg tror, at det er den største enkeltstående danske forskningsbevilling inden for det naturvidenskabelige og tekniske område, siger Peter Krogstrup med et smil, da jeg møder ham i nymalede lokaler på Niels Bohr Instituttet.

De lokaler der skal danne rammerne om Novo Nordisk Fondens nye kvanteprogram, og som gerne skulle være fyldt med kvanteforskere og ingeniører, når vi nærmer os sommeren 2023.

Bevillingen Peter Krogstrup hentyder til, er det enorme beløb på 1,5 mia. kroner som Novo Nordisk Fonden bevilgede kvantecenteret i september.

Og ud fra hvad Science Report kan grave sig frem til, har Peter Krogstrup ret.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: