Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Dansk Erhverv: RUC er på vej, men slet ikke i mål

RUC fylder 50 år og reformerer sin uddannelsesmodel. Vi har talt med Dansk Erhverv og IDA for at høre, hvad de synes om reformen, og hvad universitetet skal gøre for at stå stærkt de kommende år. Dét, er der vidt forskellige holdninger til.

Mads Eriksen mener, at RUC's nye uddannelsesreform kunne være mere arbejdsmarkedsrettet. Foto: Dansk Erhverv

De fleste med tilknytning til den danske universitetsverden har formentlig stiftet bekendtskab med de seneste års kritik af Roskilde Universitet (RUC).

Kritikken har især handlet om høj dimittendledighed, kandidatflugt og få ansøgere, og i år er det især det sidste, der har fået kritikerne op ad stolene.

Roskilde Universitet har i år det laveste antal ansøgere af alle universiteter (1.234), og har oplevet en samlet tilbagegang af ansøgere på over en femtedel sammenlignet med sidste år.

Universitetet har netop lanceret 28 nye uddannelser som et svar på krisen, men det er ifølge Dansk Erhverv ikke nok.

- Selvom de har lanceret 28 nye kandidatuddannelser, har de stadigvæk studier som Filosofi, Kulturmødestudier og Arbejdsliv, der har meget høje ledighedstal. Så de er stadig ikke i mål, for jeg tror ikke, der er nok jobs til de former for problem-uddannelser, siger Mads Eriksen, uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv, og uddyber.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: