Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Danske universiteter scorer rekordmange EU-midler

DTU, Aarhus Universitet og Københavns Universitet er i top 20 over universiteter, der modtager flest EU-midler.

DTU er det universitet i Danmark, der har modtaget flest midler fra Horizon Europe indtil videre. Foto: DTU/Thomas Hjort Jensen.

EU’s Horizon Europe-program er gået ind i sit tredje år. Programmet er EU's finansieringsprogram for forskning og innovation og erstattede det forrige Horizon 2020-program.

Nye tal viser, at DTU er det danske universitet, der indtil videre har modtaget flest midler fra Horizon Europe, skriver Science Business.

74 mio. euro er det blevet til, og det placerer universitetet på 7. pladsen over europæiske universiteter, der har modtaget flest midler.

Rasmus Larsen, prorektor på DTU forklarer, at universitetet især satser på ERC, som er en rækker programmer under Horizon Europe målrettet unge forskere i starten af deres karriere:

- På DTU har vi gjort en særlig indsats for de programmer der udbydes af ERC, hvor vi dels har opfordret relevante ansøgere til at ansøge, dels støttet med review af ansøgninger og forberedelse af interviews. ERC er excellence-midler, og vi har mange forskere på DTU for, hvem det er relevant, udtaler Rasmus Larsen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: