Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Det Europæiske Forskningsråd får ny formand

Valget er faldet på en internationalt kendt professor

Den nye formand er den 59-årige professor Mauro Ferrari

Det er den 59-årige professor Mauro Ferrari, som d. 1. januar 2020 sætter sig til rette som ny formand for Det Europæiske Forskningsråd (ERC), skriver Europa Kommissionen.

Han overtager fra professor og nuværende formand, Jean Pierre Bourguignon, hvis mandatperiode udløber samme dato.

– Professor Mauro Ferrari er internationalt kendt for sin enestående, tværfaglige akademiske karriere. Han er med sin forståelse af videnskabens samfundsmæssige værdi, sit stærke lederskab og sine fremragende kommunikationsevner den rette person til at føre ERC og europæisk videnskab mod nye højder. Jeg vil samtidig gerne takke formand Jean-Pierre Bourguignon, som har gjort ERC til en stadig større succes, siger kommissær for forskning, videnskab og innovation, Carlos Moedas.

Mauro Ferrari har haft en meget aktiv akademisk karriere indenfor blandt andet nanomedicin, ingeniørvidenskab, medicin, biologi og matematik.

Fra venstre: Professor og nuværende formand for ERC Jean Pierre Bourguignon, den kommende formand for ERC Mauro Ferrari og kommissær for forskning, videnskab og innovation Carlos Moedas

Han skal nu være den formelle repræsentant for ERC, men bliver også formand for Det Videnskabelige Råd, ERC’s beslutningstagende organ.

Men det er ikke hvilket som helst tidspunkt, at den nye formand kommer ind.

I april blev der nemlig opnået politisk enighed om et helt nyt program, der hedder Horizon Europe. Det er EU’s hidtil mest ambitiøse forsknings- og innovationsprogram, som følger i fodsporene på Horizon 2020-programmet fra 2014-2020.

Kommissionen har desuden foreslået at øge ERC-budgettet betydeligt med 3,5 mia. euro i kommende periode fra 2021-2027.

 

Forsiden lige nu:

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen

Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.