Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Det Europæiske Forskningsråd får ny formand

Valget er faldet på en internationalt kendt professor

Den nye formand er den 59-årige professor Mauro Ferrari

Det er den 59-årige professor Mauro Ferrari, som d. 1. januar 2020 sætter sig til rette som ny formand for Det Europæiske Forskningsråd (ERC), skriver Europa Kommissionen.

Han overtager fra professor og nuværende formand, Jean Pierre Bourguignon, hvis mandatperiode udløber samme dato.

– Professor Mauro Ferrari er internationalt kendt for sin enestående, tværfaglige akademiske karriere. Han er med sin forståelse af videnskabens samfundsmæssige værdi, sit stærke lederskab og sine fremragende kommunikationsevner den rette person til at føre ERC og europæisk videnskab mod nye højder. Jeg vil samtidig gerne takke formand Jean-Pierre Bourguignon, som har gjort ERC til en stadig større succes, siger kommissær for forskning, videnskab og innovation, Carlos Moedas.

Mauro Ferrari har haft en meget aktiv akademisk karriere indenfor blandt andet nanomedicin, ingeniørvidenskab, medicin, biologi og matematik.

Fra venstre: Professor og nuværende formand for ERC Jean Pierre Bourguignon, den kommende formand for ERC Mauro Ferrari og kommissær for forskning, videnskab og innovation Carlos Moedas

Han skal nu være den formelle repræsentant for ERC, men bliver også formand for Det Videnskabelige Råd, ERC’s beslutningstagende organ.

Men det er ikke hvilket som helst tidspunkt, at den nye formand kommer ind.

I april blev der nemlig opnået politisk enighed om et helt nyt program, der hedder Horizon Europe. Det er EU’s hidtil mest ambitiøse forsknings- og innovationsprogram, som følger i fodsporene på Horizon 2020-programmet fra 2014-2020.

Kommissionen har desuden foreslået at øge ERC-budgettet betydeligt med 3,5 mia. euro i kommende periode fra 2021-2027.

 

Forsiden lige nu:

Forskningsmastodont lander milliardoverskud for 2022

Novozymes endte 2022 med et overskud på 3,7 milliarder kroner – cirka 500 millioner mere end året inden. Væksten bekræfter, at vores bioløsninger er mere relevante end nogensinde, udtaler Ester Baiget, Præsident og CEO.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.