Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

DM-forperson: – Vi risikerer, at forskere, der sidder med uundværlig viden, ikke tør at træde frem

Som en reaktion på kritikken af Mellemøstforsker Sune Haugbølle, kalder Camilla Gregersen det en principiel sag for fagforeningen at bakke op omkring forskeres ret til trygt at kunne tage del i den offentlige debat. Hun frygter at den stigende beklikkelse af visse forskningsfelter vil få endnu flere forskere til at holde sig væk.

Formand for DM, Camilla Gregersen. Foto: Jacob Nielsen

Forperson i fagforeningen DM, Camilla Gregersen, så efter eget udsagn rødt i sidste uge. Årsagen var de beskyldninger som Mellemøstforsker Sune Haugbølle fik for at være Israel-kritisk og dermed uegnet som ekspert i medierne.

En sag vi også har dækket her på Science Report.

Ligesom politikerne Henrik Dahl og Morten Messerschmidt, der havde rettet skytset mod Sune Haugbølle, røg også Camilla Gregersen til tasterne på det sociale medie X. Hendes modsvar var dog i særlig grad rettet mod Jyllands-Posten chefredaktør, Marchen Neel Gjertsen, der i en leder blandt andet kaldte Sune Haugbølles relativisering af Hamas terrorangreb, for “forstemmende” og noget, hans arbejdsgiver RUC burde reagere på.

Vi risikerer, at forskere, der sidder med uundværlig viden, ikke tør at træde frem af frygt for, hvorvidt de risikerer en reprimande.

“Vildt nok at en avisleder i JP inddrager en forskers arbejdsgiver i forbindelse med en udtalelse til pressen!” skrev Camilla Gregersen blandt andet.

Til Science Report uddyber hun sin reaktion.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: