Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter

Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.

Neuroforsknings-centeret Dandrite på Aarhus Universitet fylder 10 år i år. Leder Poul Nissen står til højre i billedet med attachemappen. Foto: Dandrite.

- Udover at være et forskningscenter, er vi også i høj grad et talentudviklingsprogram, som udvikler forskningstalenter inden for neurovidenskab, siger professor Poul Nissen.

Han er leder for forskningscenteret Dandrite, der fylder ti år i år.

Centeret ansætter unge gruppeledere på 9-årige kontrakter, som får op mod 20 mio. kr. i finansiering til at starte og udvikle et spændende og originalt forskningsprogram.

De lange kontrakter skaber mulighed for at forfølge meget langsigtede ”high risk - high gain” forskningsmål, og det er en afgørende forskel i forhold til andre forskningsprogrammer:

- Da vi samtidig har en løbende udskiftning af gruppeledere giver det også en langsom men sikker forskning i højaktuelle emner inden for neurovidenskab, siger han.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: