Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Kvinder er pessimistiske omkring deres akademiske karriere – og med god grund

Et nyt studie fra DM viser, at to ud af tre kvindelige ph.d.-studerende er bekymrede for deres akademiske fremtid. Det understreger behov for bedre karrierevejledning og en indsats for at styrke de rammer, der skal gøre op med det store frafald af kvindelige universitetsansatte, lyder det fra kvindelig forsker og forperson i DM.

Foto: iStock

Vibeke Høyrup Dam har været i forskningsverdenen i 9 år, men er efter eget udsagn "ikke nærheden af en fastansættelse". Og hun væbner sig med fortsat tålmodighed på den front.

-Fastansættelse er noget, vi alle drømmer om, men bare ved at kigge på mine ældre kolleger ved jeg, hvor lang tid den slags kan tage. Særligt, hvis man som jeg sidder uden for universiteterne, og skal finde en vej ind i det regi først.

Det bliver uholdbart hele tiden at skulle kaste med terningerne og håbe, at man finder nogle penge.

Vibeke Høyrup Dam, postdoc på Rigshospitalet

Hun blev færdig med sin ph.d. tilbage i 2020 og sidder i dag i en postdoc-stilling på Rigshospitalet, hvor hun forsker i kognitiv neuroscience. Årene efter hendes ph.d.-stilling har ikke været præget af sikkerhed og stabilitet i arbejdslivet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: