Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Lønnedskæringer på SDU: Søg væk, mens tid er

Samfundsvidenskab på SDU skal inden 2021 spare 42 mio. alene på lønudgifterne.

Der kan ikke graves dybere i lommerne på Samfundsvidenskab på SDU. Derfor skal der fra 2019 til 2021 spares 42 mio. kr. på lønomkostningerne.

Institut for Marketing & Management (IMM) er de hårdest ramte, og alene her skal der findes omkring 13 mio. kr.

Lektor ved IMM og tillidsrepræsentant for Djøf ved SDU Samfundsvidenskab, Karsten Boye Rasmussen, siger til FORSKERforum, at han ikke tror, at det kan ske uden afskedigelser.

”Beskeden på mødet lød, at tidsbegrænsede ansættelser som for eksempel adjunkt, postdoc, ph.d. eller videnskabelig assistent blot vil udløbe uden mulighed for at søge en ny stilling. Og de faste stillinger som lektor og professor vil ikke vil blive genbesat, når de forlades. Er den afgang ikke tilstrækkelig, kommer der afskedigelser”, siger Karsten Boye Rasmussen og fortsætter:

”Institutlederen opfordrede folk til at søge væk, mens tid er”.

Læs også: Humaniora på KU rammes af endnu en fyringsrunde

Ansatte får igen ændret i arbejdstid
Alle universiteter er ramt af 2 procents besparelserne og dimensioneringen af uddannelser, og det – samtidig med lukningen af engelsksprogede uddannelser, takstforhøjelsen på samfundsvidenskab ikke forlænges og en faldende basisbevilling til forskning – er årsagen til, at der også på Samfundsvidenskab skal skæres ind til benet.

Karsten Boye Rasmussen fortæller også til FORSKERforum, at ledelsen muligvis vil ændre i arbejdstidsnormerne, hvilket han finder bekymrende, fordi medarbejderne allerede har for kort tid til at udføre deres arbejde.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.