Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Lukkede it-systemer: Aalborg Universitet frygter cyberangreb

Aalborg Universitetet blev tidligere på ugen ramt af en “kritisk it-hændelse”.

Aalborg Universitet. Foto: Aalborg Universitet

Tirsdag blev it-systemerne på Aalborg Universitet lukket ned på grund af en “kritisk it-hændelse”, oplyser universitetet.

– Aalborg Universitet (AAU) [har] været udsat for en kritisk hændelse på vores interne it-infrastruktur. Da vi har mistanke om, at det kan være cyberkriminalitet, valgte universitetet i går tirsdag d. 4. aug. 2020 at lukke alle IT-systemer, lyder det i en pressemeddelelse. 

For nuværende tyder det på, at universitetet er lykkedes med at “inddæmme og begrænse” hændelse, fordi it-systemerne hurtigt blev lukket ned. Derfor er der ikke mistet “følsom viden i form af forskning eller følsomme personoplysninger”, lyder vurderingen fra AAU. 

– Vi kan derfor i dag onsdag påbegynde en gradvis genoplukning af vores IT-systemer, i første omgang mail og telefonsystemer. Vi kan ikke lige nu sige, hvor længe det vil tage at få alle IT-systemer i funktion igen, siger universitetsdirektør Antonino Castrone.

For at tilgå systemerne igen, skal alle brugere forinden skifte password via Nem-ID. 

– Er du ansat på AAU, skal du fremover benytte VPN udefra eller være fysisk på campus for at tilgå AAU’s systemer. I første omgang vil der være adgang til mail, telefoni, Office365 og udvalgte administrative systemer. I den kommende tid åbnes der gradvist op for flere systemer, skriver AAU på Twitter. 

Forlænget frist
Nedlukningen af it-systemerne har blandt andet betydet, at UniStart, hvor studerende accepterer tilbuddet om en studieplads, ikke har været tilgængelig. Universitetet valgte derfor i første omgang at flytte fristen til den 7. august.

Ud af 4.800 nye bachelorstuderende mangler ca. 300 endnu at bekræfte deres studieplads, oplyser AAU.

Også afviklingen af eksamen har været påvirket af nedlukningen.                                                       

– Som en konsekvens af den aktuelle situation omkring AAU’s IT-systemer, er det pt. ikke muligt at afholde eksamen, og derfor udskydes afholdelsen af en række prøver, lyder det også på Twitter, hvor AAU desuden oplyser, at studerende vil få direkte på deres studie. 

Alle prøver, der var planlagt til at starte d. 5. og 6. august udskydes, og prøver med afleveringsfrist d. 5. eller 6. august vil enten få forlænget afleveringsfristen eller blive udskudt.

Aalborg Universitet har ikke yderligere informationer omkring it-hændelsen, men henviser til Facebook (facebook.com/AalborgUniversitet), Twitter (AAUItServices) og aau.dk for løbende opdateringer. 

Forsiden lige nu:

Københavns Universitet brillierer i Champions League

Forskere fra Københavns Universitet modtog otte ud af 14 danske Starting Grants, da European Research Council (ERC) uddelte bevillinger tidligere på ugen. Prorektor David Dreyer Lassen kalder ERC for forskningsfinansieringens Champions League, og glæder sig over, at flere af forskerne kommer udefra.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.