Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Magtelitens mønsterbryder takker både ja og nej til magten

FORSKNINGENS MAGTELITE. Økonomiprofessor og kommissionsformand Nina Smith indtager femtepladsen i forskningverdenens magtelite. Hun har kæmpet sig til et magtfuldt netværk og økonomisk råderum og vekslet det til forandringsskabende magt over forskningens rammer og retning.

Nina Smith var Danmarks første kvindelige vismand. Hun har siddet i adskillige bestyrelse og er i dag stadig en del af magteliten, der former rammerne for forskning. Foto: Forenet Kredit.

Når man spørger til magt, lukker de fleste i. Afviser den som mistænksom eller ligefrem mafiøs. Men ikke Nina Smith. Magten er der. Hun sidder på den. Og hun ved det.

- Jeg er godt klar over, at jeg sidder med magt i råd og kommissioner og har gjort det i fonde, konstaterer økonomiprofessoren selv.

- Man skal erkende, at man har magt og tænke over sin pligt til at bruge magten på en fornuftig måde hele tiden. Jeg oplever tit, at det ikke er så reflekteret og ikke betød noget, om man spillede med, uddyber Nina Smith.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: