Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Med Femern som bagtæppe mødes forskere og virksomheder om fremtidens byggeri

Klos op ad Nordeuropas største anlægsprojekt, Femern Bælt-forbindelsen, mødes forskere, Ph.d.-studerende og virksomheder for at udvikle løsninger og teknologier til fremtidens byggerier og store infrastrukturprojekter.

Alle de erfaringer fra Femern-projektet forsøger man at sprede ud til gavn for fremtidens byggeri via i Videns- og læringscenter næsten på matriklen.

Et af Danmarkshistoriens mest ambitiøse og omfattende infrastrukturprojekter udfolder sig i disse år på det sydligste Lolland. I Rødbyhavn såvel som på den tyske ø Femern er der siden 2020 blevet arbejdet intensivt på den 18 kilometer lange tunnel, den såkaldte Femern Bælt-forbindelse, der skal forbinde de to nabolande.

I september 2022 åbnede Videns- og Læringscenteret i Rødbyhavn for blandt andet landets forskere med en placering som nabo til den enorme byggeplads.

Videns- og Læringscenteret, der er en del af Erhvervsfyrtårn Femern, blev oprettet med en ambition om at forene virksomheder med vidensinstitutioner for at høste den viden og innovationsperspektiver, der udspringer af Nordeuropas største anlægsprojekt. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: