Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Ny aftale: Den nationale rumkonference skal afholdes på SDU, AU og AAU

Uddannelses- og Forskningsministeriet vil de næste tre år holde sin årlige nationale rumkonference i samarbejde med SDU, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet. Første konference bliver afholdt på SDU i 2023 og vil få fokus på tværfaglighed i rumforskningen og vækstlaget i den danske rumindustri.

Uddannelses- og Forskningsministeriet vil de næste tre år holde sin årlige nationale rumkonference i samarbejde med SDU, AU og AAU. Foto: iStock/Evgeniy Shkolenko

Den nationale rumkonference giver danske aktører på rumområdet mulighed for at mødes og netværke samtidig med, at de får seneste nyt om danske og internationale planer inden for rummissioner, rumforskning og udvikling af ny rumteknologi.

Den seneste konference blev afholdt på DTU den 24. marts i år. Det blev både den hidtil største med 200 deltagere på DTU og 100 deltagere online, og desuden den mest spektakulære med meddelelsen om Andreas Mogensens anden rummission i 2023.

Den nye aftale med SDU, AU og AAU indebærer, at det allerede nu ligger fast, at den nationale rumkonference over de næste tre år bliver afholdt i tre forskellige regioner.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: