Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Ny serie af faktablade skal styrke danske Horizon 2020-ansøgninger

Styrelsen for Forskning og Uddannelse udgiver i løbet af foråret og sommeren en serie af faktablade, som skal give interesserede mod på at skrive en ansøgning til Horizon 2020, styrke de ansøgninger, der allerede er i støbeskeen, og støtte dig, der leder et projekt.

Faktabladene inderholder gode råd og fakta, der kan overføres til den enkelte ansøgning. Emnerne er:

  • Standardisering
  • Dissemination, exploitation og communication
  • Open access
  • Work packages

Faktabladene henvender sig primært til EU-rådgivere, som allerede har viden om Horizon 2020. Men alle, der er interesseret i at lave en ansøgning, kan få glæde af faktabladene.

Det første faktablad, der udkommer i april, omhandler standardisering i Horizon 2020-ansøgninger. Det giver dig tips til, hvordan man bedst muligt identificere krav om standardisering i opslaget og indtænker standardisering i ansøgningen. Du kan også læse, hvordan evaluatorernes krav og forventninger bedst opfyldes.

Faktabladet om ’Dissemination, Exploitation og Communication’ udkommer i maj og giver råd til, hvordan du bedst kommunikerer om jeres projekt og projektets formål. Det drejer sig om at dele viden med andre forskere, udnytte resultaterne af forskningen til at bygge videre på fremtidig forskning og sprede formål og budskaber ud til en interesseret bredere målgruppe.

Det tredje faktablad omhandler ’open access’ og er sat til at udkomme i juni. Åben adgang til forskningsdata er blevet et fast krav til Horizon 2020-projekter. Faktabladet giver et indblik i EU’s regler, principper og retningslinjer for, hvordan kravet om open access skal håndteres i ansøgningen til Horizon 2020.

Det sidste faktablad omhandler ’work packages’ og beskriver opbygningen af dem i Horizon 2020. Her vil det blive beskrevet, hvilke overvejelser ansøgere skal gøre sig for at opnå en god struktur, omfang og synergi mellem work packages samt hvilke der kræves og hvilke der er valgfri. Her vil der også være råd til, hvordan man som ansøger får sine work packages til at afspejle det projekt, man gerne vil gennemføre.

Styrelsen for Forskning og Uddannelse er også i gang med en webinarrække, hvor flere af de samme emner om ansøgningen til Horizon 2020 bliver behandlet. Webinarerne løber af stablen i løbet af foråret. Tidspunkterne for webinarerne kan ses her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.