Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Nye EU-initiativer skal forhindre forskningstyveri

EU vil have nye kriterier for forskningsevalueringer. De skal på sigt gøre konkurrencen mindre ekstrem og forhindre forskningstyveri.

EU vil have nye kriterier for forskningsevalueringer. De skal gøre konkurrencen mindre og forhindre forskningstyveri. Foto: iStock

Spørgsmålet om hvornår der skal tildeles forfatterskaber på videnskabelige artikler, har været debatteret flittigt i den internationale forskningsverden de sidste år.

Der kan, som det også fremgår af Science Reports offentliggørelse af vidnesbyrdene fra kampagnen #pleasedontstealmywork, være stor forskel på, hvordan der tildeles forfatterskaber på tværs af fagområder, men også inden for samme fagområde og institut.

Det hænger sammen med den måde forskere i dag bliver evalueret på, hvor publikationer og bevillinger er de eneste kriterier, og det vil EU-kommissionen og EUA (European University Association) gøre noget ved.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: