Den 28. september besøger USA’s forhenværende præsident Barack Obama Syddansk Universitet i Kolding som gæstetaler. Under overskriften ”A conversation with President Barack Obama” er 200 særligt indbudte studerende og en række gæster fra erhvervslivet inviteret til et lukket arrangement.
– Barack Obamas besøg giver fremtidens ledere i form af de studerende muligheden for at møde et karismatisk og inspirerende menneske, der har haft stor betydning for verdens udvikling de seneste mange år, siger Bjarne Graabech Sørensen, prorektor på SDU.
Besøget er et relevant input til de stærke forskningsmiljøer inden for blandt samfundsfag, ledelse ogentrepreneurship, mener prorektoren, som videre siger;
– Det er et arrangement, som på alle måder understøtter SDU’s strategiske mål om at være et internationalt universitet, der udfolder de mange talenter og fremmer det unikke.
SDU vil, i samarbejde med Kolding Kommune og foreningen Business Kolding, lægge lokaler til det lukkede arrangement med USA’s 44. præsident.
– SDU er et internationalt universitet med en stærk vision. Vi ønsker at bryde grænser og forme fremtiden, og det kan besøget i høj grad være med til, siger rektor på SDU Henrik Dam.
Barack Obama, der blev kendt for sit berømte slogan “Yes We Can”, var præsident fra 2009 til 2017, og han nåede at gæste Danmark to gange som siddende præsident.
Forsiden lige nu:

Forskerne er taberne, når fuptidsskrifter går på rov
En voksende underskov af såkaldte fagfællebedømte fuptidsskrifter truer forskningskvalitet og risikerer at knuse forskeres karrierer. Men der er råd at hente for at undvige de brodne kar.

Derfor blev Niels Bohr Instituttet NATO’s nye kvantecenter
Niels Bohr Instituttet bliver NATO’s nye kvantecenter, og det skaber enorme perspektiver for udviklingen af dansk kvanteforskning og for Danmark som forskningsnation. Vi har spurgt lederen af Niels Bohr Instituttet, hvordan det lykkedes at skaffe centret til Danmark.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
