Den 28. september besøger USA’s forhenværende præsident Barack Obama Syddansk Universitet i Kolding som gæstetaler. Under overskriften ”A conversation with President Barack Obama” er 200 særligt indbudte studerende og en række gæster fra erhvervslivet inviteret til et lukket arrangement.
– Barack Obamas besøg giver fremtidens ledere i form af de studerende muligheden for at møde et karismatisk og inspirerende menneske, der har haft stor betydning for verdens udvikling de seneste mange år, siger Bjarne Graabech Sørensen, prorektor på SDU.
Besøget er et relevant input til de stærke forskningsmiljøer inden for blandt samfundsfag, ledelse ogentrepreneurship, mener prorektoren, som videre siger;
– Det er et arrangement, som på alle måder understøtter SDU’s strategiske mål om at være et internationalt universitet, der udfolder de mange talenter og fremmer det unikke.
SDU vil, i samarbejde med Kolding Kommune og foreningen Business Kolding, lægge lokaler til det lukkede arrangement med USA’s 44. præsident.
– SDU er et internationalt universitet med en stærk vision. Vi ønsker at bryde grænser og forme fremtiden, og det kan besøget i høj grad være med til, siger rektor på SDU Henrik Dam.
Barack Obama, der blev kendt for sit berømte slogan “Yes We Can”, var præsident fra 2009 til 2017, og han nåede at gæste Danmark to gange som siddende præsident.
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdenstørste hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
