Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Principper for ligestilling skal sikre karriereveje, kvalitet og EU-midler

Danske Universiteter sætter tonen med nye principper og anbefalinger til diversitet, ligestilling og inklusion. Ledere skal gå forrest for at sikre forskningskvalitet og bevillingsmidler, fremhæver lederen af taskforcen.

Ledere skal gå forrest i arbejdet for ligestilling, diversitet og inklusion, fremhæver, dekan og leder af taskforce, Bente Stallknecht. Foto: Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet; KU.

Barselspolitikken skal have en overhaling, mens det konsekvent skal hedde forperson. Og så skal excellence begrebet være bredere, og det samme skal repræsentationen af køn.

I det hele taget skal de betændte debatter om lukkede karriereveje og ubevidste bias erstattes med mere transparens og stærkt lederskab.

Det er et par af de principper, som de danske universiteter vil gå forrest med at udbrede og sætte som eksempel for god ledelse og arbejdsmiljø. Det er organisationen Danske Universiteterne, der gennem flere år har udarbejdet og nu deler de nye fælles principper og anbefalinger til at fremme ligestilling, diversitet, fair karriereveje og inkluderende fagmiljøer.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: