Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Største danske rumfremstød nogensinde på vej til USA

Danske aktører kan spille ind med førende rumteknologi på det amerikanske marked. Sammen med den danske astronaut Andreas Mogensen vil 30 danske virksomheder og forskere tilbringe næste uge i Houston og mødes med relevante aktører med henblik på at styrke amerikansk-dansk samarbejde om rumforskning og -teknologi.

De tidligere opdagelsesrejsende som Ernest Shackleton og Roald Amundsen har altid fascineret Andreas Mogensen. Foto: BILL STAFFORD/NASA

Den globale rumindustri er i rivende udvikling, ikke mindst den amerikanske.

Derfor rejser 30 danske rumvirksomheder, forskere og eksperter søndag den 29. januar til Houston, Texas, for at mødes med den blomstrende amerikanske rumindustri. Fremstødet sker i samarbejde med astronaut Andreas Mogensen og bliver det største danske rumfremstød nogensinde.

Det skal være med til at promovere dansk rumteknologi og -innovation i USA samt øge det dansk-amerikanske samarbejde og handel inden for området.

Delegationen skal blandt andet besøge Johnson Space Center, hvor den danske astronaut Andreas Mogensen arbejder for European Space Agency som et bindeled til NASA.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: