De unge har ry for at vælge uddannelse med hjertet snarere end med hjernen. Eller pengepungen for den sags skyld.
Skulle de vælge med pengepungen, viser nye tal fra forskningsministeriet, hvor nyuddannede selv angiver deres indkomst, at der er stor forskel på uddannelserne.
Øverst ligger odontologi på kandidatniveau, med et gennemsnit på godt 46.000 kr/mdr, skarpt forfulgt af så forskellige grene som økonomi, forsikringsmatematik og teknisk offshore manager.
Blandt de 15 laveste lønnede nyuddannede finder man, måske ikke så overraskende, en del humanistiske uddannelser. Italiensk, ægyptologi og nærorientalsk arkæologi ligger nær bunden med godt 16.000 kr/mdr.
Af uddannelser hvor man må håbe de studerende har valgt med alt andet end pengepungen, ligger allerlavest lønnet unge fra natur- og kulturformidlingsprofessionsbacheloruddannelsen i University Collage Nordjylland.
Kun 14 respondenter har ganske vist medvirket, men de angiver et løngennemsnit på små 14.300.
I alt har godt 3900 personer angivet deres løn.
Forsiden lige nu:

Podcastserie afslører vilde fortællinger grundstof for grundstof
Gennem 118 afsnit vækker podcastserien “Periodisk” alle grundstoffer til live. Med skuespiller Simon Bennebjerg i rollen som det periodiske system er hvert afsnit unikke fortællinger om grundstoffernes egenskaber, opdagelse og dilemmaer.

Danske Universiteter: Sådan skal en ansvarlig kandidatreform se ud
Danske Universiteter har siden offentliggørelsen af regeringens nye kandidatreform været særdeles skeptisk over for projektet. I dette indlæg forklarer de hvorfor, og kommer med forslag til, hvordan de mener, en ansvarlig og realistisk kandidatreform skal se ud.

Carlsbergfondet støtter forskningsformidling for første gang
Med to nye åbne opslag inviterer Carlsbergfondet forskere til at ansøge om midler til forskningsformidling.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.