Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Ukrainske forskere ”forsvinder” ud i den blå luft

Siden 2014 har Rusland iværksat en målrettet kampagne mod ukrainske forskere, skriver University World News. I december 2022 blev endnu en forsker kidnappet, denne gang en professor i miljø og naturressourcer fra Det Pædagogiske Universitet i Melitopol.

Rusland har siden annekteringen af Krim-halvøen i 2014 kidnappet adskillige ukrainske forskere. Flere er blevet tortureret og dømt for landsforræderi. Foto: iStock/D-Keine

Siden Rusland annekterede Krim-halvøen i 2014, er flere prominente ukrainske forskere angiveligt blevet kidnappet og tilbageholdt som politiske fanger, og den 13. december 2022 blev endnu en prominent forsker kidnappet, tilsyneladende af den russiske efterretningstjeneste FSB.

Det drejer sig om Volodymyr Vorovka, professor ved Fakultetet for Miljø og Naturressourcer ved Det Pædagogiske Universitet i Melitopol.

Det skriver University World News (UWN), som går i dybden med flere af forbrydelserne:

- Rusland besatte en del af Ukraine i 2014 og igen i 2022. International humanitær lov gælder i disse områder, især Genève-konventionen om beskyttelse af civile personer i krigstid, siger Dr. Mikhail Savva til mediet.

Han er international menneskerettighedsadvokat og medlem af ekspertrådet for det Kyiv-baserede Center for Borgerlige Frihedsrettigheder:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: