Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Unge forskere kritiserer justitsministerens ’forskerbashing’

19 medlemmer af Det Unge Akademi kritiserer i et debatindlæg justitsminister Peter Hummelgaards udtalelser om ”at nogle forskere lever i en forskerverden”.

Justitsminister Peter Hummelgaards udtalelser om at "nogle forskere lever i en forskerverden" har fået kritik fra flere unge forskere. Foto: Morten Fauerby // MONTGOMERY

- Det er utroligt banalt hvad forskerne har sagt i denne sag. De har sagt, at der ikke er evidens for det, han siger. Og hans tilbagevisningen har ikke noget med forskningen at gøre, i stedet retter han kanonen mod forskerne.

Det udtaler Anton Autzen, lektor på DTU Sundhedsteknologi, og en af de 19 medlemmer fra Det Unge Akademi, der i et debatindlæg i Uniavisen går i rette med justitsminister Peter Hummelgaard og hans udtalelser om, at nogle forskere ”lever i en forskerverden”.

De mener, at udtalelsen er et eksempel på ’forskerbashing’ – altså når kritikere går efter forskere som personer og ikke forholder sig til sagen, og de argumenter forskerne kommer med.

Peter Hummelgaards udtagelse er bragt i flere medier, og kommer som reaktion mod forskere, der har påpeget, at længere straffe ikke har nogen effekt på hyppigheden af voldsdomme.

Det strider nemlig imod ministerens forslag om strengere straffe for knivstikkeri.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: