I forbindelse med COP25, FN’s klimakonference, i Madrid har mere end 500 B Corps-virksomheder fra 86 industrier fordelt på 30 lande forpligtet sig til at være emissionsfri i hele værdikæden i 2030.
13 af de virksomheder er danske.
Målet er at indfri Parisaftalens målsætning om at begrænse temperaturstigningen til 1,5 grader.
Det er første gang, at så stort et antal virksomheder forpligter sig så markant til at nå en netto-udledning på nul i 2030. Det er derfor også den mest ambitiøse, virksomhedsdrevne klimahandlingsplan hidtil set.
Flere store virksomheder har meldt sig på banen og forpligtet sig til aftalen, herunder Patagonia, The Guardian og The Body Shop, mens det danske bidrag tæller virksomhederne:
Skagerak, Coffee Collective, Skandinavisk, Organic Basics, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, Kaffe Bueno, Goodwings, Baisikeli, The Body Shop International, Tania Ellis Social Company, BetterGreen, MäRK og Generøs.
Ligesom resten af B Corp-virksomhederne har de danske bidragere forpligtet sig til en CO2-neutral værdikæde, hvor de hvert år vil rapportere deres fremskridt for at nå målet.
– Vi står ansigt til ansigt med menneskehedens til dato største udfordring. Det, der er på spil med klimaændringerne, er ikke planeten eller naturen. Det er livsgrundlaget for os mennesker og en lang række andre arter. Vi har valgt at gribe bolden med B Corp-bevægelsen og udnytte det lille vindue der stadig er åbent. Og ja – med et Net Zero-mål vil der være omkostninger, men de er til en vis grad overskuelige, det er omkostningerne ved business as usual til gengæld ikke, siger Peter N. Dupont, CEO, Coffee Collective om baggrunden for at forpligte sig til aftalen i en pressemeddelelse.
For Jesper Panduro, ejer og CEO, Skagerak, er tilgangen den samme, og for dem er arbejdet allerede begyndt.
– Vi har forpligtet os fordi det er det et vigtigt mål, som vi alle skal hjælpe med at løse – for planeten og mennesker. Det er vores ambition at opnå Net Zero så hurtigt, som det kan lade sig gøre, og vi arbejder allerede på projekter, der enten reducerer vores emissioner eller optager CO2. Jeg forventer at vores tankegang og mindset i løbet af kort tid ændres, så vi alle naturligt tænker over Net Zero i vores dagligdag.
B Corp-bevægelsen
B Corp-bevægelsen er samlingspunktet for alle virksomhederne og har til formål at redefinere det, der skaber succes i erhverslivet, herunder at skabe en positiv samfundsforandring til fordel for verden og bundlinjen.
– B Corp-bevægelsen har siden grundlæggelsen handlet om lederskab. Den er drevet af modige erhvervsledere, der har aflagt et vedtægtsfunderet løfte til verden om at være bedre virksomheder og bygget forpligtelsen til alle interessenter ind i virksomhedens juridiske DNA, siger Nille Skalts, Grundlægger af den danske B Corp-bevægelse, og fortsætter:
– Vi håber at denne forpligtelse til at være emissionsfrie ikke kun i egen forretning men i hele værdikæden inden 2030 vil være inspiration til virksomhedsledere verden over om at følge efter og at de løsninger vi skaber, kan hjælpe andre på samme rejse. Lad os samarbejde for en bedre fremtid.
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i netop underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Forskningstrio og industrimastodonter indgår nyt partnerskab i kampen mod plastspild
Det nye partnerskab Cirkulær Industriplast (CIP) samler industriens virksomheder og videnspartnere om for at skabe en ny platform for plastgenanvendelse og øge genanvendelsen af industriplast med 20 procent inden 2025.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
