Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

4 trin til at takle sexchikane

Afsløring af sexchikane i DR får DI til at opfordre virksomheder til at adressere emnet.

“TV-vært Sofie Linde har sat sexchikane på dagsordenen i medieverdenen. DI opfordrer virksomheder til at bruge anledningen til at sætte emnet på dagsordenen med fire simple tiltag, alle virksomheder bør gennemføre,” lyder det i en artikel i Dansk Industris nyhedsbrev.

Det er en reaktion på den seneste tids afsløringer af sexchikan i mediebranchen, som blandt andet har ført til at knap 2.000 kvinder har skrevet under på en støtteerklæring til Sofie Linde. 10 tidligere praktikanter i DR Nyheder har desuden sendt et brev til ledelsen om krænkende oplevelser, skriver Information.dk.

Også på TV2 er sexchikane og en mandsdomineret kultur kommet til debat.

Som DI er inde på, begrænser problemet sig dog ikke til mediebranchen. I en ny Kantar Gallup-måling for Berlingske er 1.372 repræsentativt udvalgte kvinder landet over på 18 år eller derover blevet bedt om at give eksempler på, hvilke seksuelle krænkelser de har oplevet i forbindelse med deres arbejdsliv. 40 af dem fortæller i anonymiseret form avisen om deres oplevelser. De inkluderer alt fra overordnedes opfordringer til sex til fysiske overgreb og uønskede opkald.

Og selvom det er vigtigt at tage problemet med sexchikane op, når der er konkrete sager og anledninger som nu, bør det løbende være på dagsordenen, mener seniorchefkonsulent i DI, Jan Lorentzen.

– Det er en god ide at tale om det i ”fredstid”. Det giver større overskud og en mere åben snak, når det ikke er en mere eller mindre betændt sag, der sætter gang i samtalen, siger han i artiklen.

Han peger på, at fire grundlæggende ting bør være på plads i alle virksomheder:

– Det skal være meldt klart ud fra ledelsen og medarbejderrepræsentanter, at seksuel chikane er uacceptabelt. Alle sager skal tages alvorligt og behandles seriøst. Der skal være formuleret en politik på området, og det skal meldes klar ud, hvor medarbejdere kan henvende sig, hvis de oplever noget, der kan være sexchikane.

Han henviser desuden til kampagnesiden hergårgrænsen.dk, har DI i samarbejde med blandt andre Arbejdstilsynet præsenterer en række værktøjer, virksomheder kan bruge til bekæmpelse af sexchikane.

Det inkluderer blandt andet dialogkort, med udgangspunkt i virkelige hændelser, kan give grobund for en samtale om sexchikane i virksomhederne.

Forsiden lige nu:

Sådan tackler fondene den stigende magt

I SPORENE PÅ MAGTEN. I takt med at de danske fondes magt og muligheder skyder i vejret, arbejder fondene på tiltag, der sikrer fair forskning. Fem fokuspunkter brænder igennem.

Fysikerne får velkendt ansigt som institutleder

Professor Joachim Mathiesen tiltræder fra 1. december 2023 som ny institutleder på Niels Bohr Institutet. Her får han ansvaret for at lede et institut i rivende national og international udvikling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply