“TV-vært Sofie Linde har sat sexchikane på dagsordenen i medieverdenen. DI opfordrer virksomheder til at bruge anledningen til at sætte emnet på dagsordenen med fire simple tiltag, alle virksomheder bør gennemføre,” lyder det i en artikel i Dansk Industris nyhedsbrev.
Det er en reaktion på den seneste tids afsløringer af sexchikan i mediebranchen, som blandt andet har ført til at knap 2.000 kvinder har skrevet under på en støtteerklæring til Sofie Linde. 10 tidligere praktikanter i DR Nyheder har desuden sendt et brev til ledelsen om krænkende oplevelser, skriver Information.dk.
Også på TV2 er sexchikane og en mandsdomineret kultur kommet til debat.
Som DI er inde på, begrænser problemet sig dog ikke til mediebranchen. I en ny Kantar Gallup-måling for Berlingske er 1.372 repræsentativt udvalgte kvinder landet over på 18 år eller derover blevet bedt om at give eksempler på, hvilke seksuelle krænkelser de har oplevet i forbindelse med deres arbejdsliv. 40 af dem fortæller i anonymiseret form avisen om deres oplevelser. De inkluderer alt fra overordnedes opfordringer til sex til fysiske overgreb og uønskede opkald.
Og selvom det er vigtigt at tage problemet med sexchikane op, når der er konkrete sager og anledninger som nu, bør det løbende være på dagsordenen, mener seniorchefkonsulent i DI, Jan Lorentzen.
– Det er en god ide at tale om det i ”fredstid”. Det giver større overskud og en mere åben snak, når det ikke er en mere eller mindre betændt sag, der sætter gang i samtalen, siger han i artiklen.
Han peger på, at fire grundlæggende ting bør være på plads i alle virksomheder:
– Det skal være meldt klart ud fra ledelsen og medarbejderrepræsentanter, at seksuel chikane er uacceptabelt. Alle sager skal tages alvorligt og behandles seriøst. Der skal være formuleret en politik på området, og det skal meldes klar ud, hvor medarbejdere kan henvende sig, hvis de oplever noget, der kan være sexchikane.
Han henviser desuden til kampagnesiden hergårgrænsen.dk, har DI i samarbejde med blandt andre Arbejdstilsynet præsenterer en række værktøjer, virksomheder kan bruge til bekæmpelse af sexchikane.
Det inkluderer blandt andet dialogkort, med udgangspunkt i virkelige hændelser, kan give grobund for en samtale om sexchikane i virksomhederne.
Forsiden lige nu:

Aalborg-rektor vil satse på signaturprojekter
Aalborg Universitet vil skabe missionsdrevet forskning til gavn for samfundet. Og her spiller grundforskning en rolle, fortæller genansat rektor.

Dobbeltblindhed fjerner kønsforskelle
Forsøget med dobbeltblindhed i Villum Experiment fjerner kønsforskelle i ansøgningsprocessen, fortæller professor Jesper Wiborg Schneider.

Nietzsche og Foucault trækker tråde gennem Mikkel Thorups idéhistorie
Idéhistoriker og professor Mikkel Thorup har valgt tre bøger, der har formet ham som forsker. Og de er faktisk alle tre fra hans studietid.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Heine Andersen: – Vi skal have et opgør med de horrible ansættelsesstrukturer
Ansættelsesstrukturerne på universiteterne skal ændres, hvis man skal komme problemerne med forskningstyveri til livs, mener Heine Andersen, prof. emeritus på KU.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
