Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Aktionær-forslag om klimahandling fra Amazon blev nedstemt

7.600 medarbejdere i Amazon er enige i krav om, at CEO Jeff Bezos tager ansvar.

Mens en amerikansk detailgigant som Walmart jævnligt fremhæves for sin sustainability-indsats i internationale medier, halter hele verdens online-varehus, Amazon, efter.

Et forslag om klimahandling ved selskabets årlige aktionærmøde i Seattle onsdag blev nemlig nedstemt. Det havde ellers opbakning fra 7.600 Amazon-medarbejdere, som brugte anledningen til at demonstrere og appellere til deres CEO Jeff Bezos. Det skriver Fastcompany.com.

Kravene går blandt andet på, at Amazon skal få styr på, hvor meget CO2 virksomheden udleder og sætte sig mere klare og ambitiøse klimamål.

Ikke urimelige krav at stille til verdens rigeste mand, som ellers er kendt for at kunne effektivisere og eksekvere til ug. Da Jeff Bezos ifølge Fast Company “endelig” stillede sig til rådighed for spørgsmål mod slutningen af aktionærmødet, blev han mødt med spørgsmålene om virksomhedens sustainability.

“Det er svært at finde et mere vigtigt issue end klimaforandringer. Videnskaben på det område er super overbevisende. Det er der ingen tvivl om,” lød det fra topchefen, som dog ikke gav nye indrømmelser eller mål for selskabet. I stedet henviste han til, at der er allerede er mange projekter i gang, og at flere er undervejs.

En Amazon-medarbejder udtrykte efterfølgende sin frustration på Twitter: “Igen undgår Bezos spørgsmålene og svarer ikke på vores direkte spørgsmål. Spredte projekter udgør ikke en omfattende, effektiv klimaplan for at adressere klimakrisen”.

Amazon vil dog offentliggøre sit CO2-aftryk i løbet af året, og der arbejdes på at selskabet skal køre på vedvarende energi fremadrettet, lød det i en pressemeddelelse.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply