Mens en amerikansk detailgigant som Walmart jævnligt fremhæves for sin sustainability-indsats i internationale medier, halter hele verdens online-varehus, Amazon, efter.
Et forslag om klimahandling ved selskabets årlige aktionærmøde i Seattle onsdag blev nemlig nedstemt. Det havde ellers opbakning fra 7.600 Amazon-medarbejdere, som brugte anledningen til at demonstrere og appellere til deres CEO Jeff Bezos. Det skriver Fastcompany.com.
Kravene går blandt andet på, at Amazon skal få styr på, hvor meget CO2 virksomheden udleder og sætte sig mere klare og ambitiøse klimamål.
Ikke urimelige krav at stille til verdens rigeste mand, som ellers er kendt for at kunne effektivisere og eksekvere til ug. Da Jeff Bezos ifølge Fast Company “endelig” stillede sig til rådighed for spørgsmål mod slutningen af aktionærmødet, blev han mødt med spørgsmålene om virksomhedens sustainability.
“Det er svært at finde et mere vigtigt issue end klimaforandringer. Videnskaben på det område er super overbevisende. Det er der ingen tvivl om,” lød det fra topchefen, som dog ikke gav nye indrømmelser eller mål for selskabet. I stedet henviste han til, at der er allerede er mange projekter i gang, og at flere er undervejs.
En Amazon-medarbejder udtrykte efterfølgende sin frustration på Twitter: “Igen undgår Bezos spørgsmålene og svarer ikke på vores direkte spørgsmål. Spredte projekter udgør ikke en omfattende, effektiv klimaplan for at adressere klimakrisen”.
Amazon vil dog offentliggøre sit CO2-aftryk i løbet af året, og der arbejdes på at selskabet skal køre på vedvarende energi fremadrettet, lød det i en pressemeddelelse.
Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

KU diskuterer gæsteforfatterskaber – akademisk valuta eller magtmisbrug?
Praksisudvalget havde inviteret til konference om forfatterskabstvister med et tætpakket program. Fra en bred palet af vinkler blev de omstridte gæsteforfatterskaber diskuteret som et etisk og juridisk problem i forskningsverdenen.

Queerness og kønsstudier: Forskers vej i karrieren, hvor “ingen bliver til noget af egen kraft”
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Ingen i Mons Bissenbakkers nærmeste familie havde læst på universitetet. En underviser prikkede ham på skulderen, og det har resulteret i, at han i dag er lektor i kønsforskning og leder af Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
