Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Alle skal tænke på deres økologiske skygge

PODCAST. Det, du siger og gør, påvirker andre. Så råb højt og gør gode ting for klimaet, siger Mickey Gjerris i en ny udgave af podcasten Bæredygtig Business med Steffen Max Høgh.

Mickey Gjerris er teolog, bioetiker, forfatter og foredragsholder.

Vi nødt til at indse, at vi kommer til at leve vores liv på en anden måde, siger dagens gæst i Bæredygtig Business, Mickey Gjerris.

Det taler Steffen Max Høgh i dag med teolog, bioetiker, forfatter og foredragsholder Mickey Gjerris om. Blandt andet kan du høre om hans bog, ”Upraktisk håndbog i lysegrønt håb”, hvor han argumenterer for, at vi skal skifte mindset, for at kunne handle på den viden, vi har om klima og biodiversitet. Gjerris hjælper læserne – og lytterne af podcasten Bæredygtig Business – med at forstå, hvordan de skal forholde sig til det, der er ved at ske.

-Vi har alle en ”økologisk skygge”. Med det mener jeg, at det vi gør, påvirker andre. Så hvis du gør gode ting, og råber højt om det, kan du påvirke andre til også at gøre gode ting, siger Mickey Gjerris, der her taler både til privatpersoner og til virksomheder og ledere.

Ikke plads nok til alle de træer

Der er også kritik af virksomheder, der ’planter træer’ for at opveje de dårlige ting, deres produkter gør:

-Virksomheder skal stoppe med at tro, at de kan ophæve deres udledninger, altså ’blive CO2-neutrale’ ved at plante nogle flere træer, for der er simpelthen ikke plads til at plante alle de træer på planeten, siger han. Men der er behov for virksomheder med de store visioner.

Læs også: Goodwings markedsfører klimakreditter med kontroversiel og fejlbehæftet forskning

Hvordan får vi så håb, når det hele virker umuligt og håbløst? Ved at redefinere begrebet håb, mener Mickey Gjerris.

-Hvad er det, vi håber på? At vi får løst problemerne? Eller skal vi have gode og meningsfulde liv, hvor vi forsøger at bidrage til at mindske problemerne, mens vi er her? Det sidste giver masser af håb, siger han.

Lyt til podcasten her.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.