Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Amy Byrick skal styrke bæredygtig vækst i Novozymes

Med ny direktør får Novozymes kønsbalance i topledelsen.

Til april tiltræder Amy Byrick til stillingen som ‘Vice President of Strategy and Business Transformation’ i Novozymes.

Hun indtræder samtidig i enzymproducentens koncerndirektionen under ledelse af CEO Ester Baiget, fremgår det af en pressemeddelelse.

Dermed har Novozymes pt lige mange mandlige og kvindelige direktører i topledelsen. Det er noget af et særsyn i dansk erhvervsliv.

Mens andelen af kvindelige ledere i den offentlige sektor er på knap 44 procent, er kun 19 procent af lederne i den private sektor kvinder. Den andel tæller både mellemledere, ledere og øverste ledere. Siden 2010 kun har den kun rykket sig fire procentpoint, viser en analyse fra regeringen, ifølge Berlingske.

Amy Byrick overtager stillingen fra Thomas Videbæk, som midlertidigt har været direktør for området. Han varetager fortsat det øverste ansvar for People, Sustainability & Brand i direktionen, men fratræder når en afløser er fundet, fremgår det af meddelelsen.

Amy Byrick kommer til fra en stilling i Dupont Nutrition and Bionsciences, hvor hun har stået i spidsen for den globale føde- og drikkevarerforretning.

Hun konmer ifølge en pressemeddelelse med en solid strategisk og kommerciel “track-record” og med den følger høje forventninger fra CEO Ester Baiget.

– Hendes evner bliver afgørende i vores kollektive indsat for at blive en mere kundefokuseret virksomhed med bedre kommercielle muligheder og en porteføljediversificering, der driver højere, bæredygtig vækst. Jeg er overbevist om, at Amy er den rigtige person til at fremme vores strategi og transformere vores forretning for morgendagens verden, siger hun i en pressemeddelelse.

Amy Byrick har både canadisk og fransk nationalitet, men bor i Danmark. Hun ser frem til at blive en del af Novozymes.

– Jeg glæder mig meget til at blive en del af Novozymes. Virksomhedens unikke evner og teknologi og dets ambition om at muliggøre bæredygtige løsninger for at imødekomme de stigende globale behov er noget, som jeg finder uhyre inspirerende, siger hun i meddelelsen.

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.