Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Amy Byrick skal styrke bæredygtig vækst i Novozymes

Med ny direktør får Novozymes kønsbalance i topledelsen.

Til april tiltræder Amy Byrick til stillingen som ‘Vice President of Strategy and Business Transformation’ i Novozymes.

Hun indtræder samtidig i enzymproducentens koncerndirektionen under ledelse af CEO Ester Baiget, fremgår det af en pressemeddelelse.

Dermed har Novozymes pt lige mange mandlige og kvindelige direktører i topledelsen. Det er noget af et særsyn i dansk erhvervsliv.

Mens andelen af kvindelige ledere i den offentlige sektor er på knap 44 procent, er kun 19 procent af lederne i den private sektor kvinder. Den andel tæller både mellemledere, ledere og øverste ledere. Siden 2010 kun har den kun rykket sig fire procentpoint, viser en analyse fra regeringen, ifølge Berlingske.

Amy Byrick overtager stillingen fra Thomas Videbæk, som midlertidigt har været direktør for området. Han varetager fortsat det øverste ansvar for People, Sustainability & Brand i direktionen, men fratræder når en afløser er fundet, fremgår det af meddelelsen.

Amy Byrick kommer til fra en stilling i Dupont Nutrition and Bionsciences, hvor hun har stået i spidsen for den globale føde- og drikkevarerforretning.

Hun konmer ifølge en pressemeddelelse med en solid strategisk og kommerciel “track-record” og med den følger høje forventninger fra CEO Ester Baiget.

– Hendes evner bliver afgørende i vores kollektive indsat for at blive en mere kundefokuseret virksomhed med bedre kommercielle muligheder og en porteføljediversificering, der driver højere, bæredygtig vækst. Jeg er overbevist om, at Amy er den rigtige person til at fremme vores strategi og transformere vores forretning for morgendagens verden, siger hun i en pressemeddelelse.

Amy Byrick har både canadisk og fransk nationalitet, men bor i Danmark. Hun ser frem til at blive en del af Novozymes.

– Jeg glæder mig meget til at blive en del af Novozymes. Virksomhedens unikke evner og teknologi og dets ambition om at muliggøre bæredygtige løsninger for at imødekomme de stigende globale behov er noget, som jeg finder uhyre inspirerende, siger hun i meddelelsen.

Forsiden lige nu:

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen

Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.

Sådan tackler fondene den stigende magt

I SPORENE PÅ MAGTEN. I takt med at de danske fondes magt og muligheder skyder i vejret, arbejder fondene på tiltag, der sikrer fair forskning. Fem fokuspunkter brænder igennem.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.