I midten af marts lancerer Arla Foods en ny bæredygtighedsdagsorden. Den skal samle virksomhedens forskellige tiltag i en samlet fortælling.
– Vi skal linke say, make and do. Det lyder banalt, men det skal hænge sammen, og det har vi og mange andre ikke formået at gøre i tilstrækkelig grad. I 2019 vil vi lancere et koncept, der binder det hele sammen. Og i 2019 vil vi også komme med nogle innovationer, som viser, hvad vi konkret gør i de enkelte led. Og så vil vi offentliggøre en ambition om, hvor vi vil være om nogle år frem i tiden, siger Hanne Søndergaard, CMO og EVP i Arla Foods, til Markedsforing.dk.
I uge 6 sendte Arla Foods en ny klimavenlig mælkekarton på markedet. Den er et af de første skridt i retning af den nye strategi for bæredygtighed.
De nye kartoner reducerer CO2-udledningen med 22 procent på de 92 millioner Arla 24-kartoner, som virksomheden forventer at sælge til danskerne i 2019. I 2020 skal alle Arlas mælkekartoner være fremstillet af naturmaterialer.
Det skal bidrage til at reducere CO2-udledningen i 2020 med en fjerdedel i forhold til 2005.
Men tiltaget er langt fra nok, erkender Hanne Søndergaard.
– Reelt set bidrager vores emballager kun med ca. to procent af vores klimapåvirkning. På den måde kan du sige, at vi gør noget meget konkret og tydeligt, men at det alligevel ikke rykker så meget på vores samlede klimapåvirkning. Så hvis ikke vi får landmændene med, så er resten – jeg vil ikke sige ligegyldigt – men det har en mindre effekt, siger Hanne Søndergaard til Markedsforing.dk.
Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.

Nye bevillinger skal finde konkrete løsninger på aktuelle samfundsudfordringer
Fra konstruktiv klimajournalistik til indsats for hjemløse. Fem nye forskningsprojekter har modtaget bevillinger fra Velux Fondens HUMpraxis-program.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
