Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Arla Foods lancerer ny bæredygtighedsstrategi

De spredte bæredygtigheds-indsatser skal samles i en ny agenda i 2019.

I midten af marts lancerer Arla Foods en ny bæredygtighedsdagsorden. Den skal samle virksomhedens forskellige tiltag i en samlet fortælling.

– Vi skal linke say, make and do. Det lyder banalt, men det skal hænge sammen, og det har vi og mange andre ikke formået at gøre i tilstrækkelig grad. I 2019 vil vi lancere et koncept, der binder det hele sammen. Og i 2019 vil vi også komme med nogle innovationer, som viser, hvad vi konkret gør i de enkelte led. Og så vil vi offentliggøre en ambition om, hvor vi vil være om nogle år frem i tiden, siger Hanne Søndergaard, CMO og EVP i Arla Foods, til Markedsforing.dk.

I uge 6 sendte Arla Foods en ny klimavenlig mælkekarton på markedet. Den er et af de første skridt i retning af den nye strategi for bæredygtighed.

De nye kartoner reducerer CO2-udledningen med 22 procent på de 92 millioner Arla 24-kartoner, som virksomheden forventer at sælge til danskerne i 2019. I 2020 skal alle Arlas mælkekartoner være fremstillet af naturmaterialer.

Det skal bidrage til at reducere CO2-udledningen i 2020 med en fjerdedel i forhold til 2005.

Men tiltaget er langt fra nok, erkender Hanne Søndergaard.

– Reelt set bidrager vores emballager kun med ca. to procent af vores klimapåvirkning. På den måde kan du sige, at vi gør noget meget konkret og tydeligt, men at det alligevel ikke rykker så meget på vores samlede klimapåvirkning. Så hvis ikke vi får landmændene med, så er resten – jeg vil ikke sige ligegyldigt – men det har en mindre effekt, siger Hanne Søndergaard til Markedsforing.dk.

Forsiden lige nu:

Ny aftale: Den nationale rumkonference skal afholdes på SDU, AU og AAU

Uddannelses- og Forskningsministeriet vil de næste tre år holde sin årlige nationale rumkonference i samarbejde med SDU, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet. Første konference bliver afholdt på SDU i 2023 og vil få fokus på tværfaglighed i rumforskningen og vækstlaget i den danske rumindustri.

Værsgo, politikere: Her er forskningsverdens ønskeliste

Science Reports valgserie har afsøgt forskningsverdens udfordringer og ønsker til det kommende rul af politikere. Enden er nået, og nu lander hermed den samlede ønskeliste med de fem største ønsker til at sikre forskningen nu og i fremtiden.

Seneste artikler:

Da mennesket tæmmede sig selv, fik evolutionen et andet fortegn

Den antropologiske selvtæmningstese bliver udfoldet og tryktestet i en ny bog af videnskabsformidler Thomas Thaulov Raab. Han mener, at det er på tide, at der kommer en tværfaglig historie om, hvordan mennesket tæmmede sig selv.

Kæmpestor tilslutning til ny Science Festival for de alleryngste

En ny lillesøster til den landsdækkende Naturvidenskabsfestival ser ud til at få en flyvende start. Flere end 600 dagtilbud over hele Danmark er i denne uge i gang med deres første Mikro Science Festival fyldt med leg og små eksperimenter.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply