Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Arla Foods lancerer ny bæredygtighedsstrategi

De spredte bæredygtigheds-indsatser skal samles i en ny agenda i 2019.

I midten af marts lancerer Arla Foods en ny bæredygtighedsdagsorden. Den skal samle virksomhedens forskellige tiltag i en samlet fortælling.

– Vi skal linke say, make and do. Det lyder banalt, men det skal hænge sammen, og det har vi og mange andre ikke formået at gøre i tilstrækkelig grad. I 2019 vil vi lancere et koncept, der binder det hele sammen. Og i 2019 vil vi også komme med nogle innovationer, som viser, hvad vi konkret gør i de enkelte led. Og så vil vi offentliggøre en ambition om, hvor vi vil være om nogle år frem i tiden, siger Hanne Søndergaard, CMO og EVP i Arla Foods, til Markedsforing.dk.

I uge 6 sendte Arla Foods en ny klimavenlig mælkekarton på markedet. Den er et af de første skridt i retning af den nye strategi for bæredygtighed.

De nye kartoner reducerer CO2-udledningen med 22 procent på de 92 millioner Arla 24-kartoner, som virksomheden forventer at sælge til danskerne i 2019. I 2020 skal alle Arlas mælkekartoner være fremstillet af naturmaterialer.

Det skal bidrage til at reducere CO2-udledningen i 2020 med en fjerdedel i forhold til 2005.

Men tiltaget er langt fra nok, erkender Hanne Søndergaard.

– Reelt set bidrager vores emballager kun med ca. to procent af vores klimapåvirkning. På den måde kan du sige, at vi gør noget meget konkret og tydeligt, men at det alligevel ikke rykker så meget på vores samlede klimapåvirkning. Så hvis ikke vi får landmændene med, så er resten – jeg vil ikke sige ligegyldigt – men det har en mindre effekt, siger Hanne Søndergaard til Markedsforing.dk.

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply