Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Bæredygtige julegaver til hele familien

Julen er, som regel, lig med overforbrug, men bæredygtige julegaver gør dit aftryk mindre.

Denne julegaveguide er bragt med tilladelse fra Vugge til Vugge ApS, som rådgiver om Cradle to Cradle og cirkulær økonomi. 

Hvis du ikke allerede har sat kryds ud for alle julegaveønskerne, er her en guide til grønnere gavegivning.
Alle varer er nemlig produceret til cirkulær økonomi med omtanke for miljø, mennesker og klima.

Bæredygtige julegaver til hverdagsbrug: 

Nattøj – LIDL har lavet en serie af nattøj til børn, kvinder og mænd. Certificeret på GULD niveau. Købes i butikkerne, men du kan også læse om dem på Cradle to Cradle produktregistret.

Undertøj og basics – Wolford Aurora strømpebukser, kjoler, leggings mv. certificeret på GULD niveau. Priser fra 150 kr. i butikkerne eller på dansk website.

T-shirt og denim – C&A, der bl.a. har butik i Flensborg, men også online, har certificerede t-shirts på GULD niveau og denims på BRONZE niveau. Priser fra 5€. Se og køb online.

Denim – fra G-Star RAW fås i mange både fysiske og online butikker. Denim jakker, bukser mv certificeret på GULD niveau.

Håndklæder –  Jules Clarysse håndklæder certificeret på SØLV niveau. Fra 109 kr.

Parfume –  fra Michelle Pfeiffer af mærket Henry Rose. Certificeret på GULD niveau. Alle ingredienser er lagt åbent frem på hjemmesiden. Fra 20$.

Shampoo og balsam – fra Biolage R.A.W , L’oreal. Certificeret på SØLV niveau og fås til 135 kr. Et alternativ er Aveda Invati Exfoliating Shampoo. Certificeret på GULD niveau. Set til 71 kr. for 50 ml på dansk site.

Brabanita – pedalspande, vasketøjskurve, strygebræt og brødkurve i lækkert design. Produceret i Holland og certificeret på BRONZE niveau. F.eks. strygebræt fra kr. 549,-. Forhandles i flere butikker også online. Komplet program her på dansk site.

Sengelinned – fra Mary Rose certificeret på GULD niveau. Fås for 1.295 kr. i C2C Shop n’ Share.

Billige gaver til børn og forældre: 

Børnebøger – ‘Victoria & Verdensmålene’ (Cradle to Cradle certificeret tryksag på SØLV niveau). Seks forskellige – 75 kr. pr. stk.

Tuscher – Stabilo Greenpoint tuschpen i genbrugsplast og certificeret på SØLV niveau. 0,8 mm i seks farver. Set til 15 kr. pr. stk.

Drikkedunk – Dopper Original drikkedunk, der fås i flere flotte farver i et holdbart og 100 pct. genanvendeligt materiale og går i opvaskeren. Helt fri for blødgørere . 5 % af salget går til etableringen af vandpumper og toiletter i Nepal. Certificeret på SØLV niveau. Pris 95 kr. på dansk site.

Babykalender – verdens første babybog uden skadelige stoffer, KLS PurePrint certificeret på SØLV niveau. Fås i de fleste boghandlere og på danske websites fra omkring 185 kr.

Badekit – til babyer med badehåndklæde og to vaskehandsker. Certificeret på SØLV niveau. 175 kr.

Hagesmæk/tørklæde –  produceret af Johann Mueller for Hauptli Haus Kids. Certficeret på GULD niveau. 26$ på amerikansk site.

Gaver til den videbegærlige: 

‘Verdensmål og notesbog’. Cradle to Cradle certificeret tryksag på SØLV-niveau. 115 kr.

‘Building a circular future’ – Den nyeste bog om Cradle to Cradle i byggebranchen. Bogen indeholder principper og en business case for fremtidens byggeri, hvor design for adskillelse giver mulighed for at genanvende de råstoffer, der indgår i byggeriet. Tryksagen er certificeret på SØLV niveau. Bogen er på engelsk og bestilles via Vugge til Vugges hjemmeside.

‘Cradle to Cradle – Rigdom og vækst uden affald’ – Bogen, du bare skal have læst for at forstå, hvordan vi kan få meget mere ud af Jordens ressourcer uden at skade miljøet. En dansk oversættelse af “Remaking the way we make things”, forfattet af Cradle to Cradle grundlæggerne William McDonough og Michael Braungart. Den trykte udgave er genoptrykt og fås for 190 kr.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.