Følgere af podcasten Bæredygtig Business vil vide, at bæredygtighed er en vigtig ledelsesopgave, og at man ikke ”lige kan ansætte en person, der tager sig af det dér med bæredygtighed”. Det samme gælder bestyrelsen, siger dagens gæst, Laura Vilsbæk, som både arbejder med bestyrelsespostkandidater og med virksomhedsejere, som gerne vil etablere nye eller anderledes bestyrelser.
Laura Vilsbæk er i øvrigt selv podcastvært, og selvstændig i sin virksomhed ”Nyibestyrelsen.dk”. Hun holder kurser, foredrag, workshops og tilbyder sparring både med bestyrelsespostkandidater og med virksomhedsejere, som gerne vil etablere nye eller anderledes bestyrelser.
– Mange forestiller sig, at man skal være en bestemt type person – en tung businessprofil, når man taler bestyrelser. Men bestyrelsesarbejde behøver ikke udføres af mennesker med et hardcore business mindet. Selvfølgelig handler det til dels om kompetencer. Men anderledes tænkning er også velkomment, og der mangler især kvinder og unge mennesker i bestyrelserne, siger Laura Vilsbæk.
Gode råd til ny virksomhed
Lyt til Bæredygtig Business og få en 360 graders indførelse i hvad det kræver- og hvad det ikke kræver – at sidde i en bestyrelse, og hvorfor bæredygtighed i bestyrelsen er et must. For lige nu er det sådan, at bæredygtighed bliver sat på agendaen, fra driften i virksomheden og ikke fra bestyrelseslokalet.
Og så kan du høre, hvordan Laura Vilsbæk er mentor for åben mikrofon for Steffen Max Høgh og hans partner Jens Vogels nye virksomhed Sustainbusiness.
Steffen og Jens for input til at finde de rigtige kompetencer til deres kommende bestyrelse, og et bud på hvad det koster.
Lyt med her.
Forsiden lige nu:

Forskere og industri hungrer efter hinanden i jagten på grøn omstilling
Ledere fra industri, forskning og lovgivning mødtes til dialogmaraton om fælles front til grøn omstilling i Videnskabernes Selskab. Hastighed, skalering, talent og cirkularitet var omdrejningspunkt.

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven
En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.

Visdom er som humør – det er en tilstand alle kan opleve
Tor Nørretranders’ nye bog ”Hul igennem” undersøger, hvordan man opnår visdom, der både styrker forholdet til medmennesker og til en planet i krise.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.