Følgere af podcasten Bæredygtig Business vil vide, at bæredygtighed er en vigtig ledelsesopgave, og at man ikke ”lige kan ansætte en person, der tager sig af det dér med bæredygtighed”. Det samme gælder bestyrelsen, siger dagens gæst, Laura Vilsbæk, som både arbejder med bestyrelsespostkandidater og med virksomhedsejere, som gerne vil etablere nye eller anderledes bestyrelser.
Laura Vilsbæk er i øvrigt selv podcastvært, og selvstændig i sin virksomhed ”Nyibestyrelsen.dk”. Hun holder kurser, foredrag, workshops og tilbyder sparring både med bestyrelsespostkandidater og med virksomhedsejere, som gerne vil etablere nye eller anderledes bestyrelser.
– Mange forestiller sig, at man skal være en bestemt type person – en tung businessprofil, når man taler bestyrelser. Men bestyrelsesarbejde behøver ikke udføres af mennesker med et hardcore business mindet. Selvfølgelig handler det til dels om kompetencer. Men anderledes tænkning er også velkomment, og der mangler især kvinder og unge mennesker i bestyrelserne, siger Laura Vilsbæk.
Gode råd til ny virksomhed
Lyt til Bæredygtig Business og få en 360 graders indførelse i hvad det kræver- og hvad det ikke kræver – at sidde i en bestyrelse, og hvorfor bæredygtighed i bestyrelsen er et must. For lige nu er det sådan, at bæredygtighed bliver sat på agendaen, fra driften i virksomheden og ikke fra bestyrelseslokalet.
Og så kan du høre, hvordan Laura Vilsbæk er mentor for åben mikrofon for Steffen Max Høgh og hans partner Jens Vogels nye virksomhed Sustainbusiness.
Steffen og Jens for input til at finde de rigtige kompetencer til deres kommende bestyrelse, og et bud på hvad det koster.
Lyt med her.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.